Turun Messukeskus

Turun Ruoka- ja Viinimessuilla herkutellaan lähiruualla ja maistellaan viinejä

Turun Ruoka- ja Viinimessut tarjoaa nautintoja kaikille aisteille 4.-6.10. Samaan aikaan Turun Kirjamessujen kanssa järjestettävä tapahtuma houkuttelee mm. lähiruuan ja viinien pariin. Messuilla esittäytyvät yritykset tarjoavat herkkuja ostettavaksi ja maisteltavaksi.
Tapahtumassa on mukana Lähiruokatuottajien monipuolinen yhteisosasto ohjelmalavoineen.

Lihakauppa.fi -ohjelmalavalla esiintyvät mm. kokki, keittiömestari, keittokirjailija, tv-esiintyjä ja ravintoloitsija Kari Aihinen, kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén ja kokki, ravitsemusvalmentaja ja ruokakirjailija Teresa Välimäki sekä aiheesta kirjan kirjoittaneet kirjailija Kati Tervo ja juontaja Anni Hautala.
Turun Ruoka- ja Viinimessuilla on mukana mm. Saksan Viinitiedotus. Saksa on mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa ja tarjolla on monipuolisia viinejä.

Messujen viinialueella voi viihtyä erityisen pitkään lauantaina 7.10. Messut jatkuvat alueella kello 21 asti. Edullinen iltalippu on käytössä kello 17-21.
Messuilla jaetaan nyt kolmannen kerran Kirja à la Carte – Book à la Carte -palkinto. Palkinnossa yhdistyvät molempien messutapahtumien ydinalueet, kirja ja ruoka. Tunnustus jaetaan kirjailijalle, jolta on vuotuisten messujen väliaikana ilmestynyt fiktiivinen teos, joka palkintoraadin mielestä parhaiten käsittelee ruokateemaa. Palkinnon aiemmin saanut Donna Leon, Heikki Valkama ja Eppu Nuotio. Palkinto jaetaan messulauantaina.

4.-6.10. Turun Messukeskuksessa
Avoinna pe-la kello 10-18 ja su kello 10-17

www.turunruokamessut.fi
#turunruokamessut

Lisätiedot:
Turun Messukeskus, puh. (02) 337 111,
projektijohtaja Tiina Heiskari, puh. 050 487 2015, tiina.heiskari@turunmessukeskus.fi