Turun Messukeskus

Turun Ruoka- ja Viinimessuilla maistellaan mm. lahnamakkaraa ja opetellaan ruokakuvausta

Turun Ruoka- ja Viinimessuilla 5.-7.10. Turun Messukeskuksessa maistellaan kauden uutuuksia. Messuilla kävijät pääsevät tutustumaan ruoka-alan innovaatioihin ja huippukokkien luomuksiin.

Messuilla kysytään mm. miltä maistuvat lahnamakkara ja Fattigmans Röra. Entä miltä voi näyttää nyhtökala? Messukävijät pääsevät antamaan oman mielipiteensä uusista ruokatuotteista Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen tutkimuksia varten. Kalastuksen innovaatio-ohjelma Blue Products esittäytyy laaja-alaisesti Ruokamessujen osastolla C/105. Osastolla voi osallistua koko messujen ajan kuluttaja-arviointeihin sekä nuuhkia hajututkimuksesta saatuja merellisiä tuoksuja Turusta.

Uutuuskirjojen pohjalta kokkaillaan ja keskustellaan. Antti Vahteran ja Aki Wahlmanin isännöimällä Atria-lavalla ruokaa laittavat tunnetut ruoka-alan nimet. Vappu Pimiä luotsaa reseptitiimiä Ruokaboksi-yrityksessä. Muusikko Kasmir on koulutukseltaan kokki, ja hänen kirjassaan Annoskateus (WSOY) tarinoinnin lomassa valmistuu suosikkiruokia suoraan muusikon omasta elämästä.
Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin yhteisessä keittokirjassa Samassa liemessä (WSOY) tehdään kotiruokaa täydellä sydämellä. Rene Uusmees tutustuttaa virolaiseen ruokakulttuuriin ja vauhtiin pääsee myös Jyrki Sukula.

Pidennetty aukiolo viinialueella

Messujen viinialue on ensimmäistä kertaa pidennetysti auki niin, että messut jatkuvat alueella klo 21 asti lauantaina 6.10. Uutuutena on myös Turku Food & Wine Festivalin kanssa toteutettava tasting-alue, jossa tarjoillaan olutta, viiniä ja siideriä.
Messuosastoilla pääsee bongaamaan mm. Entiksen sirkkatuotteet (osasto D2), Mallasseppien pienpanimo-oluet (osasto C77), Petri’s Chocolate Roomin suklaat (osasto C107) ja Jävla Sås Bolagin valmiit grillikastikkeet kuten Skutsi Saucen (osasto D3). Osasto C114 kokoaa yhteen Lähiruokaa maalta -sivuston yritykset, ja osastolla on Laihian Mallas Oy:n uutuustuote Makukaura (osasto (C114).

Kuka saa kolmannen Kirja à la Carte – Book à la Carte -palkinnon?

Messuilla jaetaan kolmannen kerran tapahtuman oma palkinto Kirja à la Carte – Book à la Carte. Turun Kirjamessujen ja Turun Ruoka- ja Viinimessujen tunnustuspalkinto jaetaan kirjailijalle, jolta on vuotuisten messujen väliaikana ilmestynyt fiktiivinen teos, joka palkintoraadin mielestä parhaiten käsittelee ruokateemaa. Palkinnon ovat aiemmin saaneet kirjailijat Donna Leon ja Heikki Valkama. Myös Lounais-Suomen ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli jakaa palkintonsa tapahtumassa.

Ruoka on visuaalista – Instaillaan messuilla

Miten stailataan herkullinen sisustus syksyisen kodin keittiöön ja miten syntyy sadonkorjuun kaunein pöytäkattaus? Miten kuvataan kotikokin onnistuneet keitokset ja inspiroivimmat ruokakuvakulmat Instagramiin? Messujen Instagram-pajaan ohjaa visualisti, valokuvaaja ja sisustustoimittaja Hanna Leino kattaus- ja kuvaus -workshopissa perjantaina ja lauantaina klo 13 ja 17 ja sunnuntaina klo 13.

Lisätiedot messuista:
projektijohtaja Tiina Heiskari, puh. 050 487 2015, tiina.heiskari@turunmessukeskus.fi
viestintäpäällikkö Taina Pärkö-Luotonen, puh. 040 505 6424, taina.parko-luotonen@turunmessukeskus.fi

www.turunruokamessut.fi

Avoinna: 5.10.- 6.10. klo 10-18, 7.10. klo 10-17
IG turunmessukeskus
Twitter @ turunmessukesku
Facebook: https://www.facebook.com/TurunRuokamessut/

Hanna Leino
Hanna Leino
018 (2)
Kuva Hanna Leino