Turun Messukeskus

Turun Taide- ja Antiikkimessujen moninaisuus kiehtoo kävijöitä

Turun Taide- ja Antiikkimessujen kiehtova sisältö avautuu Turun Messukeskuksessa 18.-19.3. Yhdessä Turun Kädentaitomessujen kanssa ne muodostavat kiinnostavan keitaan menneen ja uuden ajan kädentaitojen ystäville.

Keräilysuosikit ja -erikoisuudet

Tuoreen messukyselyn mukaan kävijät keräilevät astioita, taidetta, kirjoja ja erilaisia koriste-esineitä. Yli 300 vastauksen joukosta suosikeiksi nousivat Arabian kannut ja astiat, muumimukit ja postimerkit. Mahtuu joukkoon myös erikoisiakin keräyskohteita, kuten reseptit, punainen lasi, vappupinssit, signeeratut cd-levyt ja mainoslippikset.
Turun Taide- ja Antiikkimessujen puolella on lukuisia myyntiosastoja sekä monimuotoinen anti ohjelmalavalla. Taidehistorioitsija Tuija Peltomaa kertoo nykytaiteen keräilystä ja mm. sen arvioinnista. Intendentti Riitta Kormano kertoo monumentaaliveistäjä Wäinö Aaltosesta.
Ohjelmalavalla kuullaan mm. kalantilaisten Anne ja Pentti Siivosen kuuluisasta vakkakokoelmasta. Keräilijä Hannu Pekkarinen puolestaan kertoo keräilyharrastuksestaan ohjelmalavalla. Pekkarisella on upea kokoelma mm. vanhoja peltiautoja.

Useita pienoisnäyttelyjä sekä arviointia

Turun Taide- ja Antiikkimessuilla on mukana useita isompia ja pienempiä näyttelykokonaisuuksia. Messuilla on mahdollisuus tutustua mm. aaltodesigncollectioniin. Se on täynnä upeita harvinaisuuksia ja tuttavuuksia maailman laajimmasta Aalto-kokoelmasta.
Sisustuskonttori Vintage Goes Maricken -näyttelyssä puolestaan nähdään konkreettisesti miten kirpputorilöydöt, kuten huonekalut, muuntuvat ammattilaisten käsittelyssä uuteen hohtoon.
Kolme Kolikkoa -antiikkiliike tuo nähtäväksi Parta ei pahoille kasva -näyttelynsä. Mukana on parranajoon liittyvää välineistöä vuosikymmeniä takaa.
Messualueella on tarjolla myös tasokasta ja maksutonta arviointia. Arvioitavaksi kannattaa tuoda niin antiikkia, taidetta, koruja kuin jalokiviäkin. Arvioitsijoina toimivat Hans Tritzschler, Tuija Peltomaa ja Ilse Gröndahl-Ahlqvist.

Nukkekoti- ja Nukkemessujen puolella Raunistulan nukkekotikerho tuo esille uusimman kokoonpanon aikaisemmiltakin messuilta tutun hiiriporukan toimista. Tällä kertaa kyseessä on sirkus.
Turun Rahan Päivä -tapahtuman messuilla järjestää Turun Numismaattinen Seura ry. Mukana on n. 15 kauppiasta ja näyttely, jossa on mukana n. 12 näyttelyvitriiniä. Lauantaina 18.3. klo 12 huutokaupataan yli 500 kohdetta. Tarjolla on myös ilmaista arviointia koko viikonlopun ajan.

Old Toy Swap eli vanhojen leikkikalujen markkinat tarjoavat nostalgiaryöpyllisen muistoja menneiltä vuosilta. Tarjolla on mm. peltiautoja ja pienoisrautatietarvikkeita.
Turun Kädentaitomessujen puolella nähdään suomalaista kädentaitoa parhaimmillaan. Mukana on hallin täydeltä nähtävää. Esillä on mm. 1920-luvun tyyliin tehtyjä hattuja.

Lisätiedot:
Turun Messukeskus Oy
Taina Pärkö-Luotonen, viestintäpäällikkö, puh. (040) 505 6424, taina.parko-luotonen@turunmessukeskus.fi
Mediapro Messut Oy, messutuottaja Sari Kallio, puh. 050 328 8835, sari.kallio@mediapromessut.fi

Messut avoinna: 18.-19.3. klo 10-17
Tietoa Turun Taide- ja Antiikkimessuista
https://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/turun-taide-ja-antiikkimessut/

Tietoa Turun Kädentaitomessuista:
https://www.mediapromessut.fi/messut/kadentaitomessut/turun-kadentaitomessut-18-19-3-2017

aku