Turun Messukeskus

Turussa keräilijät ja käsityöharrastajat koolla

Turun Messukeskuksen ovien takaa paljastuu mielenkiintoinen kokonaisuus 18.-19.3.

Turun Taide- ja Antiikkimessujen puolella on lukuisia myyntiosastoja sekä monimuotoinen anti ohjelmalavalla. Ohjelmalavalla kuullaan mm. Anne ja Pentti Siivosen vakkakokoelmasta.
Taidehistorioitsija Tuija Peltomaa kertoo nykytaiteen keräilystä ja mm. sen arvioinnista. Intendentti Riitta Kormano kertoo monumentaaliveistäjä Wäinö Aaltosesta.

Messuilla on mahdollisuus tutustua myös aaltodesigncollectioniin. Se on täynnä upeita harvinaisuuksia ja tuttavuuksia maailman laajimmasta Aalto-kokoelmasta. Pertti Männistö esittelee tunnustettua kansainvälistä ja mainetta saanutta kokoelmaansa sekä tunnistaa sekä arvioi kävijöiden Aalto-esineitä.

Sisustuskonttori Vintage Goes Maricken -näyttelyssä puolestaan nähdään konkreettisesti miten kirpputorilöydöt, kuten huonekalut, muuntuvat ammattilaisten käsittelyssä uuteen hohtoon.
Messualueella on tarjolla myös tasokasta ja maksutonta arviointia. Arvioitavaksi kannattaa tuoda niin antiikki, taidetta, koruja kuin jalokiviäkin. Arvioitsijoina toimivat Hans Tritzschler, Tuija Peltomaa ja Ilse Gröndahl-Ahlqvist.

Turun Kädentaitomessujen puolella nähdään suomalaista kädentaitoa parhaimmillaan. Mukana on hallin täydeltä nähtävää. Esillä on mm. 1920-luvun tyyliin tehtyjä hattuja ja päähineitä, kasvivärjättyä sukkalankaa ja neulelankauutuuksia.

Nukkekoti- ja Nukkemessujen puolella Raunistulan nukkekotikerho tuo esille uusimman kokoonpanon aikaisemmiltakin messuilta tutun hiiriporukan toimista. Tällä kertaa kyseessä on sirkus.

Turun Rahan Päivä -tapahtuman messuilla järjestää Turun Numismaattinen Seura ry. Mukana on n. 15 kauppiasta ja näyttely, jossa on mukana n. 12 näyttelyvitriiniä. Lauantaina 18.3. klo 12 huutokaupataan yli 500 kohdetta. Tarjolla on myös ilmaista arviointia koko viikonlopun ajan.

Old Toy Swap eli vanhojen leikkikalujen markkinat tarjoavat nostalgiaryöpyllisen muistoja menneiltä vuosilta. Tarjolla on mm. peltiautoja ja pienoisrautatietarvikkeita.

Lisätiedot:
Turun Messukeskus Oy;
Turun Taide- ja Antiikkimessut, projektijohtaja Päivi Järvelä, puh. 040 742 7920, paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi
Messut avoinna: 18.-19.3. klo 10-17

Tietoa Turun Taide- ja Antiikkimessuista
https://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/turun-taide-ja-antiikkimessut/

Tietoa Turun Kädentaitomessuista:
https://www.mediapromessut.fi/messut/kadentaitomessut/turun-kadentaitomessut-18-19-3-2017

Antiikkimessut-21_ART7142_ART6904