Turun Messukeskus

Vapaaehtoiset pääsymaksut Saaristomeren hyväksi. Maksuton venemessutapahtuma Turussa 8.-11.11.

Venexpossa Turun Messukeskuksessa tehdään tuttuun tapaan laadukkaita venehankintoja tulevaan kesään. Turun Messukeskus esittelee kahdessa hallissa uusia veneitä sekä laadukkaita vaihtoveneitä 8.-11.11. Tapahtuman vapaaehtoiset lipputulot lahjoitetaan Saaristomeren hyväksi. Messukeskuksessa on esillä noin 80 venettä, joista suurin osa on uusia. Esillä on myös venetarvikkeita, laitureita ja mm. veneenrakennuskoulutuksen esittelyä. Lapsille on tarjolla mm. solmukoulu ja Pomppulinnamaailman testausta.

Moottoriveneisiin painottunut tapahtuma tuo yleisön nähtäväksi myös on muutamia klassikkoveneitä tai muutoin mielenkiintoisia veneitä, kuten Spectrecat 32 vuodelta 2012. Vene oli Hanko Poker Runin nopein vene 2018.
Mahogany Yachting Society ry on mukana messuosastolla, jossa näytillä on mm. CB Craft.

Tarjolla on koepurjehdusta  radio-ohjattavilla veneillä. A-hallissa sijaitsevalla altaalla voivat kaiken halukkaat ottaa mittaa toisistaan. Pienemmillä merikarhuilla on mahdollisuus kokeilla myös jollapurjehdusta. Sunnuntaiaamuna altaalla järjestetään Turun seudun pursiseurojen väliset joukkuepurjehduskisat.

Lahjoitukset Saaristomeren hyväksi

Messulippu tapahtumaan on kävijöille viime vuoden tapaan maksuton, mutta pääsylippuihin varatut rahat toivotaan ohjattavan hyvän tarkoitukseen.

−Vapaaehtoisen pääsymaksutuoton ohjaamme tänä vuonna Saaristomeren Suojelurahaston toiminnalle, sanoo messujen projektijohtaja Tiina Heiskari.

Saaristomeren suojelurahastolla onkin mielessään sopiva kohdennus:
−Lahjoitukset Saaristomeren Suojelurahasto kohdentaa meneillä olevalle Ravinnekiertoa Saaristomeren matkailukohteissa (SaaRa) -hankkeelle, lupaa Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Tove Holm.

SaaRa-hankkeessa herätetään toimenpiteillä sekä tiedotuksella saaristossa toimivien vapaa-ajan asukkaiden, palveluntuottajien kuin matkailijoiden ja veneilijöiden vastuuta. Tavoitteena on vähentää näin biojätteen syntymistä sekä kierrättää tehokkaasti Saaristomeren alueella hyödynnettävissä olevia matkailun aiheuttamia ravinteita. Hanketta toteuttavat yhteistyössä Turun yliopiston Brahea-keskus ja Pidä Saaristo Siistinä ry. Hanke jatkuu lokakuun loppuun 2019.

Venekauppoja tehdään syksyllä

Ajankohta on osoittautunut oivalliseksi hetkeksi tehdä hyviä ostopäätöksiä.

Venexpo järjestetään oikeaan ajankohtaan, sillä tuolloin ehtii vielä saamaan uuden veneen seuraavaksi kesäksi mm. halutulla sisustuksella. Elämyksellinen viikonloppu vaikuttaa myönteisesti messukävijöiden päätökseen hankkia vene. Yli puolet tapahtuman kävijöistä vastaa messukyselyssä näin. Venexpossa on liikkeellä myös messujen näytteilleasettajakyselyn mukaan oikeanlainen yleisö.

Turun Messukeskus on uudistanut kesän aikana mm. aula- ja kokoustilojaan, joten kävijöiden ja näytteilleasettajien messukäynti on entistä sujuvampi.

www.venexpo.fi

Tapahtuman sisäänpääsy on maksuton.
To 8.11. ja pe 9.11. kello 13-19
La 10.11. ja su 11.11. kello 10-18

Esillä olevat veneet https://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/venexpo/veneet/

Projektijohtaja Tiina Heiskari, Turun Messukeskus Oy
puh. 050 487 2015, tiina.heiskari@turunmessukeskus.fi

https://www.facebook.com/venemessutturku
#venexpo #turunmessukeskus

CB Craft
Sea Ray SPX 190 OB
Sea Ray 230 SSE
Sea Ray 190 SPOE

Grandezza 28 OC
Grandezza 34 OC
Faster 635 SC
AMT 230 BR
AMT 215 PH
AMT 175 BR
Silver Shark BRX
Silverr Fox BR
Silver Shark BRX
Silver Fox BR
Faster 625 SC
AMT 200 DC
AMT 190 BR
Silver Hawk BR
Silver Eagle BRX