Turun Messukeskus

Messukeskuksen virtuaalistudiossa gaalailta

Osana tapahtuma- ja viihdeteollisuutta myös suomalainen urheilu on parhaillaan kenties kaikkien aikojen vaikeimman ajanjakson kourissa. Koronapandemia on joko katkaissut tai siirtänyt tapahtumia ja otteluita tai vähintään jättänyt yleisön kassavirtoineen pois niistä.

Haastavista ajoista huolimatta valtakunnan Urheilugaala lähetettiin tammikuun puolivälissä perinteisenä TV-lähetyksenä Ylellä. Viidestätoista alueellisesta gaalasta vain kaksi järjestetään normaalin aikataulun mukaisesti arvokkaina gaalatilaisuuksina. Nämä gaalat ovat Varsinais-Suomen ja Satakunnan urheilugaalat, joista molempien teknisenä yhteistyökumppanina toimii Rajupaja Oy.

Varsinais-Suomen Urheilugaala järjestetään virtuaalisena ja interaktiivisena Rajupajan sisaryhtiö RajuLive Oy:n Livekatsomo.fi -lähetysalustalla sunnuntaina 31.1. ja Satakunnan Urheilugaala Yle Areena -lähetyksenä lauantaina 6.2. Rajupaja ja RajuLive toimivat molemmissa gaaloissa yhteistyössä tekniikan ja striimien osalta. Satakunnan gaalassa Porissa Yle hoitaa itse lähetyksen sekä kuvaamisen.

– On hienoa, että näillä alueilla saadaan arvokkaat gaalat pidettyä verkon välityksellä. Urheiluvuosi on ollut haastava. Seuroja ja tekijöitä niiden taustalla on sitä isompi syy palkita ja onnitella toiminnan ja seurojen pystyssä pitämisestäkin, sanoo Rajupajan toimitusjohtaja Jani Rokala.

Näkyvää yhteistyötä urheilun saralla

Yksi Suomen merkittävimmästä tapahtumatekniikka-alan yrityksistä – Rajupaja – on ollut mukana monissa urheilutapahtumissa niin ennen korona-aikaa kuin sen aikanakin. Sisaryhtiöineen se on toiminut yli 30 merkittävän urheilualan tapahtuman ja toimijan yhteistyökumppanina tapahtumatekniikan osalta. Uusia kumppanuuksia on solmittu myös näinä poikkeusaikoina.

-Rajupajan voikin hyvin sanoa olevan todellinen urheilukenttien moniottelija, kuvailee Rokala.

Joulukuussa vuodella eteenpäin siirretyt salibandyn MM-kisat tulevat olemaan Rajupajalle ja RajuLivelle iso ponnistus. Odotukset ovat isäntäjoukkueen urheilullisen menestyksen lisäksi korkealla myös ottelutapahtumien osalta. Jääkiekon puolella yhteistyökumppaneita ovat niin turkulaiset TPS ja TUTO Hockey kuin myös Satakunnan ylpeydet Porin Ässät ja Rauman Lukko. Muiden palloilusarjojen joukkueiden osalta yhteistyökumppaneina ovat olleet mm. FC TPS, FC Inter, TPS salibandy, Raision Loimu, Ura Basket, Korihait sekä tapahtumista mm. Turku BeachFutis ja Aura Cup.

Yhteistyökumppaneiden joukkoon mahtuu myös kansainvälistä mielenkiintoa saavuttavia tapahtumia, kuten Jyväskylän Neste Rally, Kuninkuusravit, Paavo Nurmi Games, Turku Challenge triathlon sekä suuret jumppatapahtumat Les Mills Live ja SuperTreenit. Uusien ja erikoisempien lajien ja tapahtumien listata löytyy mm. eSport, padel, cheerleading, Aurajokisoudut sekä crossfitin Tuomiopäivä ja Suomen Vahvin mies ja nainen kilpailut.

Valtakunnallisesti operoivan Rajupajan päämaja sijaitsee Turussa, jossa on mm. Suomen oloissa poikkeuksellisen iso tapahtumatekniikan varasto. Yritys onkin tilaisuuksien toteutuksen suhteen omavarainen, sillä varastosta löytyy valaistuksesta ja äänitekniikasta kalustukseen kaikkea mahdollista. Ja palvelua täydentävät sisaryhtiö RajuLiven virtuaalitapahtuma- ja videokuvauspalvelut sekä Lounais-Suomen Vuokrakalusteen somisteet ja kalusteet. Yritysten käytössä on myös omat virtuaalistudiot Turussa, Espoossa ja Helsingissä.

Tulevan viikonlopun Varsinais-Suomen Urheilugaalan striimauksesta vastaavat yhteistyössä Rajupaja & RajuLive. Katso lähetys sunnuntaina 31.1. klo 16.30 alkaen vapaasti osoitteessa https://livekatsomo.fi/urheilugaala

Virtuaalistudio sijaitsee Turun Messukeskuksessa ja toteutuksessa noudatetaan koronapandemian asettamia viranomaismääräyksiä

Lisätiedot:
www.rajupaja.fi / Rajupaja Oy, toimitusjohtaja Jani Rokala, puh. 0400 856 329, jani.rokala@rajupaja.fi
www.rajulive.fi / RajuLive Oy, Jani Nieminen, puh. 044 043 2116, jani@rajulive.fi

Les Mills Live -tapahtumassa jumpattiin ennen korona-aikaa näin. Jossain vaiheessa varmasti päästään taas livenäkin joukolla jumppaamaan.