Turun Messukeskus

Vuoden leirintämatkailuvaikuttaja -huomionosoitus SF-Caravan Lahden Seutu ry:lle

SF-Caravan Lahden Seutu ry on nimetty Vuoden leirintämatkailuvaikuttajaksi 2017. SF-Caravan ry:n liittohallitus myöntää huomionosoituksen vuosittain leirintämatkailun, leirintämatkailun kehittämisen ja leirintämatkailun edellytysten luomisen hyväksi tehdystä työstä. Huomionosoitus julkistettiin Caravan Show -messujen avajaisissa Turussa.

SF-Caravan ry arvostaa sitä, että yhdistys on vuosien ajan menestyksellisesti järjestänyt tilapäisen leirintäalueen ja majoitusmahdollisuuden suurten yleisötapahtumien, kuten messujen ja kansainvälisten urheiluta-pahtumien yhteydessä. Erityisesti huomionosoitukseen vaikutti viime talven hiihdon maailmanmestaruuskilpailujen yhteydessä järjestetyn talvileirintäalueen menestyksellinen rakentaminen ja hoitaminen.

Lahden MM-hiihdot 2017 oli Suomi100-juhlavuoden merkittävin kotimaassa järjestetty urheilu- ja yleisöta-pahtuma. Kisajärjestelyt onnistuivat hyvin, ja tapahtuma toi Lahden alueelle merkittävän matkailutulon. SF-Caravan Lahden Seutu ry toteutti Salpausselän kisakeskuksen välittömässä läheisyydessä tilapäisen talvileirintäalueen matkailuajoneuvoilla saapuville kisaturisteille. Kahden viikon leirinnän järjestäminen vaati pitkäai-kaisen ennakkojärjestelyn, yhteistyön Lahden kaupungin ja kisajärjestäjien kanssa sekä mittavan talkoolaisorganisaation kokoamisen, huollon ja hoitamisen. Yhdistyksen hoitamalla leirintäalueella yöpyi vieraita yli 200 matkailuajoneuvossa kahdeksasta (8) eri maasta.

SF-Caravan Lahden Seutu ry on vuosikymmenien ajan saavuttanut laajaa arvostusta karavaanareiden keskuudessa valtakunnallisten tapahtumien, kuten messutreffien järjestämisessä. Lahti vilkkaana messu-, mat-kailu- ja tapahtumakaupunkina on vetovoimainen matkailukohde, jonka vetovoimaa mahdollisuus yöpyä omassa matkailuajoneuvossaan tapahtumien yhteydessä lisää merkittävästi. Yhdistyksen toiminta on täyttänyt Lahdessa tärkeän tyhjiön; luvallisen yöpymispaikan tarjoamisen ”oma koti” mukanaan kulkeville matkaajille. Yhdistys toimii samalla mallikelpoisena suunnannäyttäjänä kaikille maassamme järjestettäville festivaaleille, tapahtumille, paikkakunnille ja yhdistyksille; lisäasiakkaiden saaminen vaatii luovia ratkaisuja ja yhteistyötä tilapäisen majoituskapasiteetin lisäämisessä.

SF-Caravan Lahden Seutu ry:n yhteistyökyky, talkoohenki ja kokonaisvaltainen osaaminen on SF-Caravan ry:n mielestä ”Vuoden leirintämatkailuvaikuttaja”-huomionosoituksen arvoinen.

Leirintämatkailun taloudellinen merkitys on viime vuosina kasvanut. Suomen Leirintäalueyhdistyksen ja SF-Caravan ry:n vuonna 2017 teettämän rahankäyttötutkimuksen mukaan leirintäalueella majoittuva seurue käyttää rahaa vierailupaikkakunnallaan joka päivä 235 euroa. Koko leirintämatkailualan liikevaihto maas-samme vuonna 2017 oli 198 miljoonaa euroa.

SF-Caravan ry on valtakunnallinen leirintämatkailuliitto, jonka jäseninä on 78 jäsenyhdistystä ja 62 867 henkilöjäsentä.

Lisätietoja: Vuoden leirintämatkailuvaikuttaja SF-Caravan Lahden Seutu ry
Puheenjohtaja Juha Hartman
puh. 050 917 1156

SF-Caravan ry Toiminnanjohtaja Timo Piilonen
puh. 050 592 6561

IMG_5157