kansi-10-1920x470_17
31.03

02.04
2017

Trädgård 2017

Försmak av sommaren! Årets upplaga av Åbo Trädgårdmässan fokuserar på bland annat stadsodling. Mässan går av stapeln 31.3–2.4 på Åbo Mässcentrum och erbjuder tusentals besökare med gröna fingrar en verklig vårupplevelse och massor av nyttiga tips. Trädgårdmässan arrangeras i år parallellt med den nya mässan Stuga & Hav, där programmet fokuserar på stug- och båtliv samt relaterade produkter och programpunkter.

Växter och örter för mindre gårdar

Temat för lördagen 1.4 är stadsodlingar. Då besöker trädgårdsmästaren och journalisten Paula Ritanen-Närhi mässan för att berätta om nytto- och prydnadsväxter som går bra att odla även på mindre gårdar. Under dagen får besökarna även tips om bland annat hur man kan förlänga odlingssäsongen för nyttoväxter och om att odla pelargoner hemma. Sallan Paja håller under mässan en verkstad där man får lära sig att göra vackra hjärtan av kvistar. Mässans över åtta meter höga balkongutställning är en storslagen syn med mängder av bra idéer att bli inspirerad av.

På GreenCares utställningsområde visar arboristen och trädgårdsmästaren Minna Toivanen hur en modern finländsk blomsterrabatt med sommarblommor kan se ut. Av Toivanen kan man också få tips inför vårsådden, om att plantera en egen örtträdgård eller att beskära äppelträd. Även underbart doftande syrener har sin plats på mässan.

Livias dekorationer skapar ett hem i trädgården

Trädgårdmässan är känd för mässområdets allmänna dekorationer som i år har designats av studerande från yrkesinstitutet Livia. Dekorationerna är planerade och gjorda av tiotals studerande från blomster- och trädgårdsaffärslinjen, grönområdeslinjen och floristlinjen på Livia. Årets dekorationstema för det 500 m² stora området är ”ett hem i trädgården”.

Bloggare designar odlingsbänkar

Inför mässan har ett antal trädgårdsbloggare fått designa sina egna odlingsbänkar. I samarbete med Flör och Kekkilä har bänkarna kombinerats till en fantastisk helhet där besökarna kan hämta inspiration till sina gårdar och balkonger.

Trädgårdmässan arrangeras i samarbete med Sydvästra Finlands Trädgårdsförening, Yrkesinstitut Livia, Handelsträdgårdsförbundets distriktsförening i Egentliga Finland och Finlands Blomsterhandlarförbunds distriktsförening i Egentliga Finland.

Mässan hålls parallellt med Stuga & Hav. En biljett – två mässor!

Galleriet

Biljetter och öppettider

Öppettider
  • Fre 10–18
  • Lör 10–18
  • Sön 10–17
 

Inträdesbiljetter

 • Vuxna 16 € *
 • Flerdagsbiljett 20 € *
 • Barn (7–15 år) 5 € *
 • Familj 34 € (2 vuxna och barn 7–15 år)
 • Pensionärer 13 € *
 • Studerande 13 € *
 • Grupper 10 € (minst 10 betalande pers./grupp)
 • Parkering 6 €
Köpa biljetter på nätet

Förköp av biljetter enkelt på webben.

*Som köpare av en förhandsbiljett får du 3 € rabatt på biljetten när du köper den senast 30.3.2017. Rabatten gäller förköp av dagsbiljetter för vuxna, barn, pensionärer och studerande.

31.03

02.04
2017

Sociala medier

Följ med aktualiteterna