Aktuella frågor

På denna sida hittar du aktuell information om t.ex. öppettider, biljetter och mässbesök..


Öppetider och biljetter

När håller Åbo Mässcentrum öppet?

Åbo Mässcentrums byrå står till mässbesökarnas och utställarnas tjänst under mässornas öppettider samt under uppbyggnad och nedmontering av mässorna i mässbyråns lokaler i nedre våningen.

Mässornas uppbyggnads- och nedmonteringstider meddelas på webbplatsen. För upplåsning av dörrar under andra tider kontakta hallmästaren eller evenemangets ansvarsperson.

Vilka betalmedel tas emot i Åbo Mässcentrum?

Biljetterna till evenemang som Åbo Mässcentrum ordnar kan betalas med nästan alla bank- och kreditkort.  Även de restauranger och kaféer som drivs av Restel Tapahtumaravintolat tar emot nästan alla bank- och kreditkort.

Endast kortbetalning används som betalningsmetod i garderoben och som parkeringsavgift. Parkering rekommenderas att betalas för när du köper en biljett online, vid entrén eller separat på mässans kontor. Åbo Mässcentrum har ingen serieparkeringsbiljett till försäljning.

Kultursedlar tas inte emot som betalmedel i mässevenemang eftersom mässor inte uppfyller de krav som ställs på kulturevenemang.

OBS! Det finns ingen bankomat i Åbo Mässcentrum.

När ska man köpa en biljett till ett barn?

Vid evenemang som anordnas av Åbo Mässcentrum meddelas biljettpriserna separat på evenemangets webbplats och i reklammaterial. Som regel har barn under 7 år fri tillgång till mässan (undantag är möjliga).

Kan biljetter köpas i förväg?

Vi rekommenderar att du köper en biljett online i förväg. Biljetter till Åbo Mässcentrums egna evenemang kan köpas i förväg online.

Vilka rabatter finns på biljetter?

Varje evenemang har sina egna biljettpriser och eventuella rabatterade biljetter specificeras separat. Vi har erbjudit rabatterade biljetter för studenter, seniorer och arbetslösa vid våra egna evenemang, men gärna kolla priset vid varje evenemang.

Hur bevisar jag min rätt till en rabattbiljett?

  • student kort
  • pensionskort
  • Ett utskrivet intyg om jobbsökningsgiltighetens kundservicesystem
  • invaliditetskort
  • värnpliktskort

Tjänster

Vilka parkeringsarrangemang har Åbo Mässcentrum?

Det finns 3 000 parkeringsplatser i Åbo Mässcentrums omedelbara närhet. För mässpubliken har också reserverats ett antal parkeringsplatser för rörelsehindrade. För utställare finns en egen parkeringsplats.

Var finns Åbo Mässcentrums informationsdisk?

I Åbo Mässcentrums nedre entréhall finns en informationsdisk som håller öppet under mässornas öppettider på Åbo Mässcentrums egna evenemang. Övriga tider är informationsdisken stängd, om inte annat överenskommits separat med evenemangsarrangören.

Får jag ta barnvagn med mig till Mässcentrum?

Visst. Det är i huvudsak enkelt att röra sig i Åbo Mässcentrum med barnvagn.
Vi har också tänkt på barnfamiljer genom att reservera barnvagnar för deras bruk. Vagnarna får lånas avgiftsfritt för användning under evenemangen. Ta kontakt med vår informationsdisk. För förhandsbokning ring (02) 337 111.

Finns det ett barnavårdsrum och en lekplats på Åbo Mässcentrum?

Åbo Mässcentrum har ett litet, avskilt barnavårdsställe i huvudentréhallen nära mässbyrån.

På vissa mässevenemang som Åbo Mässcentrum ordnar själv erbjuder vi en avgiftsfri tjänst för barnpassning, där besökare kan lämna barnen för högst två timmar. Information om när tjänsten är tillgänglig ges separat i marknadsföringen för mässevenemangen.

Finns det en rullstol som man kan låna i Mässcentrum?

Ja. Åbo Mässcentrum lånar avgiftsfritt ut en rullstol som besökare får använda under evenemangen. Stolen får användas högst två timmar åt gången. Det lönar sig att boka rullstolen på förhand, ring (02) 337 111. Åbo Mässcentrum är en tillgänglig byggnad.

Finns det en restaurang på Mässcentrum?

I Åbo Mässcentrum finns en restaurang och flera kaféer. Förfrågningar: Restel Ravintolat, ravintolat.turunmessukeskus@restel.fi, telefon 0400 366 512.


Annat

Får man ta sig mer ett sällskapsdjur till mässan?

Sällskapsdjur är tyvärr inte välkomna i mässhallarna (exklusive assistanshundar). 

Är det tillåtet att röka på Åbo Mässcentrum?

All rökning, även rökning av elektroniska cigaretter, är förbjuden i Åbo Mässcentrums lokaler. Rökning är tillåten utomhus. I anslutning till evenemang inrättas i regel rökrutor vid dörren till kaféet i hall B eller vid huvudentrén.

Var kan man fråga efter effekter som kommit bort under mässor eller evenemang?

Besökare lämnar en hel del saker efter sig på mässorna. Det lönar sig att fråga efter bortkomna föremål veckan efter evenemanget. Gör förfrågningar om hittegods inom en månad efter evenemanget per telefon (02) 337 111, eller per e-post info@turunmessukeskus.fi. Kundtjänsten håller öppet klockan 8.30–16 (undantag under mässorna).