Ajankohtaista

Päivitetty 09.03.2022 klo 9:45

Tältä sivulta löydät ajankohtaisia tietoja koskien mm. aukioloaikoja, lippuja, messuilla vierailua ja turvallisuutta.

Tiesitkö, että voit ostaa messuliput ennakkoon ja sähköisesti edullisemmin? Tervetuloa lippuostoksille!

 


Terveysturvallisuus

Tiedotamme ajankohtaisista ohjeistuksista tapahtumakohtaisesti aina voimassaolevien virallisten ohjeistusten puitteissa.

Olemme koonneet erityisen turvallisuusohjeistuksen, lue lisää: https://www.turunmessukeskus.fi/turvallisuusohjeistus/


Aukioloajat, liput ja maksuvälineet:

Milloin Turun Messukeskus on auki?

Turun Messukeskuksen toimisto palvelee messukävijöitä ja näytteilleasettajia messujen aukioloaikoina sekä messujen rakennus- ja purkuaikoina alakerran messutoimistossa.

Arkisin messutoimisto on messukeskuksen kakkoskerroksessa (käynti toimisto-oven kautta) ja on avoinna kello 9.00–15.00. Loma-aikoina aukioloissa on poikkeuksia.

Messujen rakennus- ja purkuajat on ilmoitettu messukohtaisesti nettisivuilla. Ovien aukaisusta muina aikoina voi sopia hallimestarin tai tapahtumasta vastaavan henkilön kanssa erikseen.

Mitkä maksuvälineet kelpaavat Turun Messukeskuksessa?

Turun Messukeskuksen järjestämissä tapahtumissa lipunmyynnin maksuvälineinä käyvät lähes kaikki pankki- ja luottokortit sekä käteinen. Koronapandemian vuoksi suosimme nettilipun ostamista ja vältämme käteisen käyttöä. Vaatesäilytyksessä käy maksuvälineenä ainoastaan korttimaksu.

Pysäköintimaksuna käy ulkoalueilla vain korttimaksu. Pysäköinti suositellaan maksettavaksi lipunoston yhteydessä verkosta, sisäänkäynnissä tai erikseen messutoimistossa. Turun Messukeskuksella ei ole sarjapysäköintilippua myynnissä.

Myös Restel Tapahtumaravintoloiden hoitamissa ravintoloissa ja kahvioissa voi myös maksaa lähes kaikilla pankki- ja luottokorteilla.

Turun Messukeskuksessa ei ole erillistä pankkiautomaattia.

Messukäynti ei kuulu verottajan mukaan työnantajan tarjoamien kulttuuri- ja liikuntasetelien piiriin.

Minkä ikäiselle lapselle tarvitaan lippu?

Turun Messukeskuksen järjestämissä tapahtumissa lippuhinnat on ilmoitettu erikseen tapahtumien nettisivuilla ja mainosmateriaalissa. Pääsääntöisesti alle 7-vuotiaat lapset pääsevät messuille ilmaiseksi (poikkeukset ovat mahdollisia kuten Pomppulinnamaailma).

Voiko lippuja ostaa ennakkoon?

Suosittelemme lipun ostamista verkosta etukäteen. Turun Messukeskuksen omiin tapahtumiin lipun voi ostaa ennakkoon netin kautta.

Mitä alennuksia lipuista voi saada?

Jokaisessa tapahtumassa on omat lippuhinnat ja mahdolliset alennushintaiset liput on määritelty erikseen. Olemme omissa tapahtumissamme tarjonneet alennushintaisia lippuja opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille, mutta tarkista ajankohtaiset tiedot kyseisen tapahtuman sivuilta.

Miten todistan oikeuteni alennuslippuun?

 • opiskelijakortti
 • eläkeläiskortti
 • TE-toimiston asiakaspalvelujärjestelmästä tulostettu todistus työnhaun voimassaolosta
 • invalidikortti (saattaja maksutta sisään)

Liikkuminen ja esteettömyys:

Miten Turun Messukeskuksessa pysäköidään?

Turun Messukeskuksen välittömässä läheisyydessä on 3 000 parkkipaikkaa. Messujen tieväylillä kulkua ohjaavat liikenneohjaajat, jotka hoitavat myös parkin rahastuksen. Pysäköintimaksuna käy ulkoalueina vain korttimaksu. Kokouksissa ja kongresseissa maksua ei yleensä ole.

Messuyleisölle on varattu myös muutamia invapaikkoja.

Näytteilleasettajille on oma viitoituksilla merkitty paikoitusalueensa.

Esteettömyys ja invapysäköinti

 • invalidi ja saattaja pääsevät sisään yhdellä aikuisten lipulla
 • maksuton inva-pysäköinti lähellä pääsisäänkäyntiä
 • hissillä pääsee toisen kerroksen kokoustiloihin
 • vaatesäilytyspalvelu
 • esteetön pääsy halleihin ja ravintolatilaan
 • inva-WC sisääntuloaulassa, ravintolasali Festossa ja B-hallissa
 • lainattava pyörätuoli
 • infopiste sijaitsee sisääntuloaulassa
 • lipunmyyntipiste esteetön

Voiko messukeskuksesta lainata pyörätuolia?

Turun Messukeskus lainaa pyörätuolia maksutta tapahtuma-aikaiseen käyttöön. Tuolin käyttöaika on kaksi tuntia. Pyörätuoli kannattaa varata etukäteen puhelimitse (02) 337 111. Turun Messukeskus on esteetön.

Missä sijaitsee Turun Messukeskuksen infopiste?

Turun Messukeskuksen ala-aulassa pääsisäänkäynnin läheisyydessä sijaitsee infopiste, joka on avoinna kaikissa Turun Messukeskuksen omissa tapahtumissa messujen aukioloaikoina. Muina aikoina infopiste on suljettu ellei asiasta ole erikseen sovittu tapahtumajärjestäjän kanssa.

Sähköautojen latauspiste

Turun Messukeskuksen paikoitusalueella on neljä sähköautojen latauspistettä. Käyttöoikeus ja hintatiedot: https://www.virta.global/fi/

Saako messukeskuksen tulla lastenvaunuilla?

Turun Messukeskuksessa pääsee pääsääntöisesti hyvin liikkumaan lastenvaunuilla ja -rattailla.
Lapsiperheet on huomioitu myös lastenrattailla, joita voi lainata tapahtuma-aikaiseen käyttöön infopisteestä ilman erillistä maksua. Ennakkovarausta voi tiedustella puhelimitse (02) 337 111.

Onko Turun Messukeskuksessa lastenhoitohuone ja leikkipaikka?

Turun Messukeskuksessa on pieni vauvaikäisten lastenhoitopiste pääaulassa, lähellä messutoimistoa.

Turun Messukeskuksen omissa messutapahtumissa on joissakin tapauksessa käytössä myös valvottu ja maksuton lastenhoitopaikka, jonne lapset voi jättää maksimissaan kahdeksi tunniksi hoitoon. Lastenhoitopaikan olemassaolosta ilmoitetaan erikseen kunkin messutapahtuman mainonnan yhteydessä

Saako lemmikin tuoda mukana messuille?

Turun Messukeskukseen ei saa tuoda lemmikkejä ja tämä ohjeistus koskee kaikkia tapahtumia (paitsi erityismessuja, jolloin asiasta tiedotetaan etukäteen). Opaskoiran saa tuoda.


Yleiset:

Voiko Turun Messukeskuksessa tupakoida?

Kaikenlainen tupakointi, myös sähkötupakointi, on kielletty Turun Messukeskuksen tiloissa. Tapahtumien yhteydessä on pääsääntöisesti järjestetty tupakointialueet ulkona yleensä joko B-hallin kahvion ovella tai pääsisäänkäynnin yhteydessä.

Onko Messukeskuksessa ravintolaa?

Turun Messukeskuksessa palvelee ravintola ja useita kahvioita. Tiedustelut: Restel Ravintolat, ravintolat.turunmessukeskus@restel.fi, puhelin 0400 366 512.

Mistä voi tiedustella messuilla ja tapahtumissa kadonneita esineitä?

Messuilta löydetään vuosittain paljon kävijöiltä kadonneita tavaroita, joten niitä kannattaa aina tiedustella heti tapahtuman jälkeisellä viikolla. Löytötavaratiedustelut tapahtuman jälkeen kuukauden ajan puhelimitse (02) 337 111, tai sähköpostilla info@turunmessukeskus.fi. Asiakaspalvelu on avoinna kello 9.00–15 (poikkeukset messuaikoina).

Saako messuja kuvata?

Turun Messukeskus Oy:n tiloissa ja tapahtumissa valokuvataan, videokuvataan ja tuotetaan somemateriaalia. Voit ilmoittaa messutoimistoon tai infopisteelle, jos et halua näkyä tapahtumasta otetuissa kuvissa tai videolla. Taltiointeja saatetaan käyttää tapahtuman tiedottamiseen sekä markkinointitarkoituksiin tulevaisuudessa. Järjestämissämme yleisötapahtumissa voi ottaa kuvia myös omalla kameralla.

Tapahtumien kuvaaminen ilman järjestäjän kirjallista lupaa kaupallisiin tarkoituksiin on kuitenkin kielletty.


Jäikö jokin vielä mietityttämään? Vastaamme mielellämme kysymyksiin, puh. (02) 337 111 tai info@turunmessukeskus.fi