Ajankohtaista

Tältä sivulta löydät ajankohtaisia tietoja koskien mm. aukioloaikoja, lippuja ja messuilla vierailua.

Tiesitkö, että voit ostaa messuliput ennakkoon ja sähköisesti edullisemmin? Tervetuloa lippuostoksille!


Aukioloajat, liput ja maksuvälineet:

Milloin Turun Messukeskus on auki?

Turun Messukeskuksen toimisto palvelee messukävijöitä ja näytteilleasettajia messujen aukioloaikoina sekä messujen rakennus- ja purkuaikoina alakerran messutoimistossa.

Arkisin messutoimisto on messukeskuksen kakkoskerroksessa (käynti toimisto-oven kautta) ja on avoinna kello 9.00–15.00. Loma-aikoina aukioloissa on poikkeuksia.

Messujen rakennus- ja purkuajat on ilmoitettu messukohtaisesti nettisivuilla. Ovien aukaisusta muina aikoina voi sopia hallimestarin tai tapahtumasta vastaavan henkilön kanssa erikseen.

Mitkä maksuvälineet kelpaavat Turun Messukeskuksessa?

Turun Messukeskuksen järjestämissä tapahtumissa lipunmyynnin maksuvälineinä käyvät lähes kaikki pankki- ja luottokortit sekä käteinen.  Suosittelemme nettilipun ostamista ennakkoon.

Vaatesäilytyksessä käy maksuvälineenä ainoastaan korttimaksu.

Pysäköintimaksuna käy ulkoalueilla vain korttimaksu. Pysäköinti suositellaan maksettavaksi lipunoston yhteydessä verkosta, sisäänkäynnissä tai erikseen messutoimistossa. Turun Messukeskuksella ei ole sarjapysäköintilippua myynnissä.

Myös Restel Tapahtumaravintoloiden hoitamissa ravintoloissa ja kahvioissa voi myös maksaa lähes kaikilla pankki- ja luottokorteilla.

Turun Messukeskuksessa ei ole erillistä pankkiautomaattia.

Messukäynti ei kuulu verottajan mukaan työnantajan tarjoamien kulttuuri- ja liikuntasetelien piiriin (poikkeuksena Turun Kirja- ja Ruokamessut).

Minkä ikäiselle lapselle tarvitaan lippu?

Turun Messukeskuksen järjestämissä tapahtumissa lippuhinnat on ilmoitettu erikseen tapahtumien nettisivuilla ja mainosmateriaalissa. Pääsääntöisesti alle 12-vuotiaat lapset pääsevät messuille ilmaiseksi.

Voiko lippuja ostaa ennakkoon?

Suosittelemme lipun ostamista verkosta etukäteen. Turun Messukeskuksen omiin tapahtumiin lipun voi ostaa ennakkoon netin kautta.

Mitä alennuksia lipuista voi saada?

Jokaisessa tapahtumassa on omat lippuhinnat ja mahdolliset alennushintaiset liput on määritelty erikseen. Olemme omissa tapahtumissamme tarjonneet alennushintaisia lippuja opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille, mutta tarkista ajankohtaiset tiedot kyseisen tapahtuman sivuilta.

Miten todistan oikeuteni alennuslippuun?

 • opiskelijakortti
 • eläkeläiskortti
 • TE-toimiston asiakaspalvelujärjestelmästä tulostettu todistus työnhaun voimassaolosta
 • invalidikortti (saattaja maksutta sisään)

Liikkuminen ja esteettömyys:

Miten Turun Messukeskuksessa pysäköidään?

Turun Messukeskuksen välittömässä läheisyydessä on 3 000 parkkipaikkaa. Messujen tieväylillä kulkua ohjaavat liikenneohjaajat, jotka hoitavat myös parkin rahastuksen. Pysäköintimaksuna käy ulkoalueella vain korttimaksu. Kokouksissa ja kongresseissa maksua ei yleensä ole.

Messuyleisölle on varattu myös muutamia invapaikkoja.

Pysäköintialueella majoittuminen yön yli matkailuajoneuvolla on kielletty.

Näytteilleasettajille on oma viitoituksilla merkitty paikoitusalueensa messuhallin takana (ajo Artukaisten Kiitotien kautta).

Esteettömyys ja invapysäköinti

 • invalidi ja saattaja pääsevät sisään yhdellä aikuisten lipulla
 • maksuton inva-pysäköinti lähellä pääsisäänkäyntiä
 • hissillä pääsee toisen kerroksen kokoustiloihin
 • vaatesäilytyspalvelu
 • esteetön pääsy halleihin ja ravintolatilaan
 • inva-WC sisääntuloaulassa, ravintolasali Festossa ja B-hallissa
 • lainattava pyörätuoli
 • infopiste sijaitsee sisääntuloaulassa
 • lipunmyyntipiste esteetön

Voiko messukeskuksesta lainata pyörätuolia?

Turun Messukeskus lainaa pyörätuolia maksutta tapahtuma-aikaiseen käyttöön. Tuolin käyttöaika on kaksi tuntia. Pyörätuoli kannattaa varata etukäteen puhelimitse (02) 337 111. Turun Messukeskus on esteetön.

Missä sijaitsee Turun Messukeskuksen infopiste?

Turun Messukeskuksen ala-aulassa pääsisäänkäynnin läheisyydessä sijaitsee infopiste, joka on avoinna kaikissa Turun Messukeskuksen omissa tapahtumissa messujen aukioloaikoina. Muina aikoina infopiste on suljettu ellei asiasta ole erikseen sovittu tapahtumajärjestäjän kanssa.

Sähköautojen latauspiste

Turun Messukeskuksen paikoitusalueella on neljä sähköautojen latauspistettä. Käyttöoikeus ja hintatiedot: https://www.virta.global/fi/

Saako messukeskuksen tulla lastenvaunuilla?

Turun Messukeskuksessa pääsee pääsääntöisesti hyvin liikkumaan lastenvaunuilla ja -rattailla.
Lapsiperheet on huomioitu myös lastenrattailla, joita voi lainata tapahtuma-aikaiseen käyttöön infopisteestä ilman erillistä maksua. Ennakkovarausta voi tiedustella puhelimitse (02) 337 111.

Onko Turun Messukeskuksessa lastenhoitohuone ja leikkipaikka?

Turun Messukeskuksessa on pieni vauvaikäisten lastenhoitopiste aulassa, lähellä messutoimistoa.

Saako lemmikin tuoda mukana messuille?

Turun Messukeskukseen ei saa tuoda lemmikkejä. Poikkeuksena lemmikkitapahtumat ja opaskoirat.


Yleiset:

Voiko Turun Messukeskuksessa tupakoida?

Kaikenlainen tupakointi, myös sähkötupakointi, on kielletty Turun Messukeskuksen tiloissa. Tapahtumien yhteydessä on pääsääntöisesti järjestetty tupakointialueet ulkona yleensä joko B-hallin kahvion ovella tai pääsisäänkäynnin yhteydessä.

Onko Messukeskuksessa ravintolaa?

Turun Messukeskuksessa palvelee ravintola ja useita kahvioita. Tiedustelut: Restel Ravintolat, ravintolat.turunmessukeskus@restel.fi, puhelin 0400 366 512.

Mistä voi tiedustella messuilla ja tapahtumissa kadonneita esineitä?

Messuilta löydetään vuosittain paljon kävijöiltä kadonneita tavaroita, joten niitä kannattaa aina tiedustella heti tapahtuman jälkeisellä viikolla. Löytötavaratiedustelut tapahtuman jälkeen kuukauden ajan puhelimitse (02) 337 111, tai sähköpostilla info@turunmessukeskus.fi. Asiakaspalvelu on avoinna kello 9.00–15 (poikkeukset messuaikoina).

Saako messuja kuvata?

Turun Messukeskus Oy:n tiloissa ja tapahtumissa valokuvataan, videokuvataan ja tuotetaan somemateriaalia. Voit ilmoittaa messutoimistoon tai infopisteelle, jos et halua näkyä tapahtumasta otetuissa kuvissa tai videolla. Taltiointeja saatetaan käyttää tapahtuman tiedottamiseen sekä markkinointitarkoituksiin tulevaisuudessa. Järjestämissämme yleisötapahtumissa voi ottaa kuvia myös omalla kameralla.

Tapahtumien kuvaaminen ilman järjestäjän kirjallista lupaa kaupallisiin tarkoituksiin on kuitenkin kielletty.


Jäikö jokin vielä mietityttämään? Vastaamme mielellämme kysymyksiin, puh. (02) 337 111 tai info@turunmessukeskus.fi