Turun Messukeskus

Rakenna & Sisusta –messut järjestetään tulevana viikonloppuna Turun Messukeskuksessa

Odotetut Turun omat rakennusmessut järjestetään pe 13. – su 15.5. Tunnelma on odottava ja helpottunut, kun tapahtuma vihdoin voidaan toteuttaa, sillä alunperin helmikuulle suunniteltu tapahtuma jouduttiin tapahtumarajoitusten vuoksi siirtämään toukokuulle. Nyt noin kahdensadan näytteilleasettajan messuosastoa rakennetaan paraikaa messuhalleihin.

 

Niina Ahonen pitää messuilla mm. Sisustusklinikkaa.

 

Ympäristötietoiset rakentajat vaativat rakentamiselta yhä enemmän

Ajattelu siitä, että määrä korvaa laadun, ei ole enää vaihtoehto rakentamisessa. Halutaan rakentaa uutta kestävästi. Myös korjausrakentaminen on trendinä vahvassa nousussa. Se kumpuaa halusta kunnioittaa ja säilyttää vanhaa laadukkaasti. Rakentamisessa käytettävien materiaalien tulisi olla kestäviä, terveellisiä ja kierrätettäviä. Luonnonmateriaalit voidaan palauttaa takaisin luonnon kiertokulkuun tai käyttää uudelleen.

Näytteilleasettajina messuilla on rakennusalan huippuosaajia, jotka pistävät messuilla parastaan. Messuosastojen joukossa on yritysten lisäksi mukana myös useampi kunta esittelemässä asukaspalvelujaan ja osastoilla nähdään jopa tonttitarjouksia. Messuille tullaan hakemaan tarjouksia, saamaan ideoita ja tutustumaan uusiin tuotteisiin ja palveluihin, joita halutaan hyödyntää niin kodeissa kuin vapaa-ajan asumisessa.

 

Kodin muuntautumiskyky erilaiseen arkeen kiinnostaa niin rakentamisessa kuin sisustamisessa

Rakenna & Sisustamessujen pääteemoina ovat tänä vuonna muuntautuva koti ja vaihtoehtorakentaminen. Teemat ovat näkyneet jo jonkin aikaa uudisrakentamisessa. Sekä rakentajat sekä uutta kotia hankkivat ihmiset ovat kiinnostuneita uudenlaisista ratkaisuista, jotka palvelevat käytännön elämää. Tämän tarpeen innostamana B-halliin rakentuu viikonloppua varten ajanhengen mukainen muuntautuva messukoti. Sisustussuunnittelija Kati Laiturin ja stylisti-valokuvaaja Hanna Leinon toteuttamassa muuntautuvassa messukodissa esitellään sisustuksen ajankohtaiset teemat ja arvot, inspiroivimmat sävyt ja materiaalit, muunneltavat ratkaisut ja kalusteet. Messukoti tarjoaa sisustusta kaikille aisteille ja rohkaisee näkemään kodin uudessa valossa; Koti kun ei ole tänä päivänä enää pelkkä asuinpaikka, vaan se muuntautuu etätyön, harrastusten ja elämäntilanteiden mukaan.

 

B-hallin ohjelmalavalle valikoitunut muutama ajankohtainen puheenvuoro

Esimerkiksi Pientä pintaremonttia -televisio-ohjelmasta tuttu Niina Ahonen luennoi sisustuksen ja asumisen tämän hetken trendeistä. Lisäksi jokaisen luennon jälkeen tarjolla on Niinan ”sisustusklinikka”, jonne messuvieraat voivat tulla esittämään omia sisustukseen liittyviä kysymyksiä. Messulavalla kuullaan myös asiaa muista puhuttelevista aiheista, kuten vastuullisista valinnoista omakotiasumisessa ja esimerkiksi uusiutuvista nestemäisistä polttoaineista öljylämmityksessä.

Eero Otronen luennoi luonnonystävällisemmistä lämmitysöljyistä.

 

Ovet Rakenna & Sisustamessuille aukeavat perjantaina klo 10.00 Turun Messukeskuksessa. Messut päättyvät sunnuntaina klo 17.00.

 

 

 

Info:

Anniina Jokinen

Projektipäällikkö, Rakenna & Sisusta -messut

Puh: 044 0911808 anniina.jokinen@turunmessukeskus.fi

 

Akkreditointi:

Akkreditointi