Rakenna & Sisusta -messut 2023

Helmikuussa inspiroidutaan kodin kunnostamisesta ja uuden rakentamisesta. Ajankohtaisiin teemoihin pureutuva Rakenna & Sisusta -tapahtuma järjestetään 10.-12.2.2023 Turun Messukeskuksessa.

Onko tänä vuonna talon ulkomaalauksen aika? Kaipaako makuuhuone uutta ilmettä? Haaveiletko rakentamisesta tai kenties valmiista talopaketista? Onko keittiö tai kylpyhuone päivityksen tarpeessa? Kaipaako talotekniikkasi uudistusta?

Inspiraatiosi janoon vastataan helmikuussa, kun alan ammattilaiset kokoontuvat saman katon alle palvelemaan sinua. Messuosastoilta löydät rakentamisen ja sisustamisen asiantuntijat tuotteineen. Pääset myös vertailemaan eri toimijoiden palveluja ja tarjontaa. Lisäksi kannattaa tietenkin tarttua messutarjouksiin ja hyödyntää näytteilleasettajien tarjoamat edut!

Yhdestä paikasta kaikki energiaratkaisut – nähdään Energiatorilla!

Tahtotilamme on järjestää messuille aina kävijöitä kiinnostavaa ja ajankohtaista ohjelmaa. Siksi rakennammekin Rakenna & Sisusta -messujen yhteyteen Energiatorin. Torin ohjelmalavalla kuullaan energia-asiantuntijoiden puheenvuoroja ja messuvieraat pääsevät esittämään heille kysymyksiään. Asiantuntijat antavat parhaat vinkit mm. lämmitys- ja valaistuskulujen sekä vedenkulutuksen hillitsemiseksi.

Olohuonessa mielenkiintoista ohjelmaa

Messujen sisustusosaston Olohuone-lavaa houstaa MTV3-kanavan Kotoisa-ohjelmastakin tuttu sisutussuunnittelija Niina Ahonen. Niinan vieraina viikonlopun aikana nähdään mm. Vappu Pimiä, maailman suurimman yksityisen Aalto-kokoelman omistaja Pertti Männistö, TV:stä tuttu hyvinvointivalmentaja Vertti Harjuniemi ja univalmentaja, kouluttaja Miia Soranto.

Helmikuisten messujen sisustusohjelman kantava teema – SISUSTA HYVÄ OLO – perustuu tietoiseen sisustamiseen (designfulness), joka on tapa rakentaa elinympäristöämme ja kotejamme ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi huomioiden.

YHDESSÄOLO, LEPO, AKTIVISUUS & LUOVUUS – teemat johdattavat messukävijän mukanaan monipuoliseen sisustamisen ja hyvän olon maailmaan! Ohjelmassa on kiinnostavia esiintymisiä & puhujia näiden aiheiden tiimoilta.

TORIALUEELLA pääset tekemään myös pieniä ostoksia.

“Tule sinäkin messuille helmikuussa tekemään hyvää itsellesi ja poimimaan parhaat sisustusvinkit – sisusta hyvä olo!”

Terveisin, Niina

Vappu yhdeksi pääpuhujaksi

Koko kansan suosikkijuontaja Vappu Pimiä saapuu Olohuoneeseen Niina Ahosen haastateltavaksi lauantaina 11.2. klo 14.00. Vappu kertoo mm. siitä, miten tärkeää kotoilu & hyggeily on kiireiselle uranaiselle. Vappu avaa messuyleisölle myös omaa sisustusfilosofiaansa.

Olohuone sisustettu Francklyn vintageaarteilla

Onnistuneet messut tehdään yhteistyössä parhaiden kumppaneiden kanssa! Rakenna & Sisusta -messujen lavayhteistyöstä vastaa Finnish Design Shopin tarjoama second-hand ja vintage designin markkinapaikka, Franckly.

Messujen sisustusalueen lava tullaan somistamaan Francklyn designaarteilla, joihin pääsee tutustumaan messujen ajan. Kaikki tuotteet korkealaatuisia yksittäiskappaleita ja ne ovat myynnissä messujenkin aikana Francklyn verkkokaupassa.

Flör vihersomistaa ohjelmalavat

Ohjelmalavoilla pitää olla kalusteiden lisäksi aina myös tuoreita kukkia ja viherkasveja. Rakenna & Sisusta -messujen Olohuone- ja Energialavojen vihersomistuksesta vastaavat Flörin ammattilaiset.

Makupaloja maailman suurimmasta Aalto-kokoelmasta

Maailman suurimman yksityisen Aalto-kokoelman omistaja kaarinalainen Pertti Männistö tuo messuille itse kokoamansa mininäyttelyn. Kaikkiaan Männistön kokoelmaan kuuluu yli tuhat Aaltojen suunnittelemaa esinettä. Pertin kiinnostava tarina kuullaan haastattelumuotoisena ohjelmanumerona. Lisäksi messuilla on myynnissä Männistön uutuuskirja, Aalto Design Collection, joka tutustuttaa lukijansa miehen mittavaan Aalto-kokoelmaan.

Kuvat: Pertti Männistö.

Uutta! Arin ja Kirsin Remppacorneri

Kotirempat TV-ohjelmasta tutut Ari Lahti ja Kirsi Laamanen järjestävät mukaansatempaavaa ohjelmaa Rakenna & Sisusta -messuilla. Mitä Remppacornerissa tapahtuu:

  • DIY-pisteillä voit testata koneita ja opetalla asennusta.
  • Nähtävillä on rakennemalleja ja työkaluja/koneita.
  • Lyhyitä työnäytösdemoja.
  • Annetaan remppavinkkejä.
  • Huippusuosittu ruuvauskilpailu! Huippupalkinnot! (akkukonesetti jne.)

Myös lapset toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi remppacorneriin! Haluamme tukea, kannustaa ja rohkaista lapsia innostumaan rakentamisesta. Lapset pääsevät mm. ruuvaamaan akkukoneella ja sen voi tehdä joko vanhemman tai remppakaksikon kanssa yhdessä turvallisesti. Isommat lapset tai jo koneita käyttäneet saavat toki ruuvata itse vanhemman luvalla. Remppacornerissa vieraileville lapsille on luvassa pieniä kannustuspalkintoja.

Ari Lahti ja Kirsi Laamanen antavat remppavinkkejä ja järjestävät mukavaa ohjelmaa koko perheelle.

Lasten Maailma viihdyttää perheen pienimpiä

Haluamme, että myös pikkuväki viihtyy tapahtumassamme, joten rakennamme auditorioon lauantain ja sunnuntain ajaksi Lasten Maailman. Perheen pienimpiä viihdyttävät Ryhmä Hau -pomppulinna ja -seikkailualue sekä 12 m pitkä ja 3 m leveä Hauva-seikkailurata.

Leikkialuetta täydentää interaktiivinen reaktiopeli, joka saa lapset liikkumaan hauskalla tavalla.

Lasten Maailma tarjoaa vauhdikasta menoa pienille pomppijoille!

 

Seuraa Rakenna- ja Sisusta -sivua Facebookissa!

#rakennajasisusta #raksamessut #rakennusmessut #turku #turunmessukeskus

 

Liput ja aukioloajat

Aukioloajat:

  • Pe 12-18
  • La 10-17
  • Su 10-16

Liput ennakkoon netistä:

Aikuinen 13 €
Alennusryhmä 10 €
Ryhmälippu 10 €
Monipäivälippu 22 € (3 pv.)
Pysäköinti 6 €
Vaatesäilytys 3 €

 

Liput ovelta:

Aikuinen 15 €
Alennusryhmä 12 €

Ryhmälippu 12 €
Monipäivälippu 24 € (3 pv.)
Pysäköinti 8 €

Vaatesäilytys 3 €

Osta liput edullisemmin ennakkoon

Alle 12-vuotiaat veloituksetta!

Alennusryhmä: 12-17-vuotiaat, eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet, siviilipalvelushenkilöt ja työttömät. Varaudu todistamaan oikeutesi alennukseen asianmukaisella todistuksella, kuten opiskelijakortilla tai todistuksella työnhaun voimassaolosta.

Ryhmä: minimissään 10 henkilöä. Ryhmänvetäjällä maksuton sisäänpääsy ja vaatesäilytys.

 

10.02

12.02
2023
Osta liput