Turun Messukeskus

LUMET SULAVAT, TURUN KEVÄT ALKAA

Suosittu Turun Kevät -suurtapahtuma kerää ensi viikonloppuna 12.-14.4.2024 tulevaa kesää innolla odottavat kotipihan puutarhurit ja kaupunkiparvekkeiden multasormet sekä veneilyn, mökkeilyn ja matkailun ystävät Turun Messukeskukseen. Tule Sinäkin, uusi kasvukausi alkaa vihreällä inspiraatiolla!

Turun Messukeskus tuottaa Turun Kevään tasokkaan ohjelman yhteistyökumppaneiden kanssa. Paikalle saapuu satoja näytteilleasettajia, kaikki omien alojensa huippuammattilaisia.

Lounais-Suomen Puutarhayhdistys kertoo vieraille hyötykasvien kasvattamisen parhaita vinkkejä. Lisäksi saamme kuulla kiehtovaa faktaa siitä, miten kasvit kommunikoivat ja selviytyvät muuttuvissa olosuhteissa. Lounais-Suomen Puutarhayhdistys on valinnut Vuoden puutarhurin vuodesta 1990 lähtien ja valintaa juhlitaan haastattelun merkeissä heti perjantaina.

Suomen Kukkakauppiasliitto ry:n Varsinais-Suomen piiri järjestää viikonlopun aikana messuilla näyttävän kukkabuffet-myynnin sekä neljä suosittua kukkiensidontanäytöstä, jossa jäsenliikkeiden floristit tekevät keväisiä sidontatöitä. Paikalla on myös Vuoden 2023 nuori floristi, taitava Aada Sunabacka.

Ammattiopisto Livia on tuottanut keväisten messutapahtumien näyttävää koristelua ja suunnittelua jo vuosia. Tänä vuonna viheralan lehtori Hannu Haapamäki toteuttaa opiskelijoidensa kanssa taitoa vaativan, kaarevan pihakivien asennuksen, jota kannattaa tulla ihailemaan paikan päälle.

Turun Kevään uuden matkailuohjelman ja Auditorion valtaa tänä vuonna Turun Ammattikorkeakoulun matkailun opiskelijoiden reipas joukko opettajiensa johdolla. Luvassa on runsaasti lähiseudun matkailun ja laajan saaristoalueen hyvän ruuan ideoita.

Messuilla käyminen on aina myös mahdollisuus oppia uutta ja niin tänäkin vuonna. Suomen Vapaa-ajankalastajien kalatalousasiantuntija Janne Antila kertoo kalastusalan säännösten viime aikojen muutoksista. Janne on tavoitettavissa myös Vapaa-ajankalastajien omalla osastolla, kun hän pyörittää suosittuja Pyyntihetkestä pannulle! -kalankäsittelyn näytöksiä.

Korvan taakse kannattaa laittaa myös ”pähkinämies” Joel Rosenbergin luento ekologisen metsäpuutarhan ja pähkinänkasvatuksen saloista. Tosiaan, pähkinöitä voi kasvattaa myös Suomessa!

Tervetuloa Turun Kevääseen ja Turun Messukeskukseen – täällä jo rakennetaan, sormet mullassa!

Aukioloajat:  pe 12.4 klo 11-18, la 13.4 klo 10-17 ja su 14.4 klo 10-16

Ohjelma: Turun Kevät 2024 – Turun Messukeskus

#TurunMessukeskus #TurunKevät #Turku #VisitTurku #AmmattiopistoLivia #LounaisSuomenPuutarhayhdistys #SuomenKukkakauppiasliitto #AmmattiopistoLivia #TurunAmmattikorkeakoulu #SuomenVapaa-ajankalastajat