Turun Messukeskus

MERKURIUKSEN KARNEVAALEISSA KUHISEE

Kevät vasta heräilee Auran rannoilla, mutta Turun Messukeskuksessa suunnitellaan jo hyvää vauhtia tulevan syksyn suuria iltajuhlia. Turun Kauppakorkeakouluseura järjestää kahden vuoden välein syksyisin Merkuriuksen Karnevaalit, jonka tuotto ohjataan Turun yliopiston kauppatieteen alan tutkimuksen ja julkaisutoiminnan tukemiseen. Juhla järjestetään jo neljännen perättäisen kerran Turun Messukeskuksessa.

-Turun Kauppakorkeakouluseura on perustettu 1969 ja Merkuriuksen Karnevaalejakin on järjestetty jo vuodesta 1971 alkaen, kertoo Turun Kauppakorkeakouluseuran toiminnanjohtaja Mirja Junkola.

-Tapahtuma on tunnettu turkulainen klassikko ja odotamme hyväntekeväisyystapahtumaan tänäkin vuonna lähes tuhatta vierasta.

Mirja Junkolan luottoparina Turun Messukeskuksessa toimii liiketoimintajohtaja Päivi Hoikkala. Kokeneet ammattilaiset järjestävät Merkuriuksen Karnevaalit lauantaina 21.9.2024 ja innostus on selvästi yhteinen.

-Merkuriuksen Karnevaali on Suomessa erittäin harvinainen, vuosikymmeniä jatkunut hyväntekeväisyysgaala, jota osataan jo liike-elämän piireissä innolla odottaa, toteaa Päivi Hoikkala.

Toistuvan juhlan suuret elementit pysyvät paikoillaan

Merkuriuksen Karnevaalit valtaavat Turun Messukeskuksen C-hallin, jonka kapasiteetti on jopa 2000-3000 vierasta. Kun juhlatila on tarpeeksi suuri, voidaan huoletta suunnitella isoa esiintymislavaa, mittavaa tanssilattiaa ja muuta Karnevaaleissa toistuvaa ohjelmaa.

-Karnevaaleissa on tiettyjä akateemisia arvoja korostavia elementtejä, jotka toistuvat aina. Illan ehdoton kohokohta on odotettu hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa huudetaan innolla taidetta ja muita lahjoitettuja esineitä. Onpa pari kertaa kaupattu Buster-venekin, toteaa Mirja Junkola. Tänä vuonna huutokaupassa on jo kahdeksannen kerran taiteilija Johanna Oraksen lahjoittama teos, ja nuoren turkulaisen suunnittelija Hermanni Vuorisalon koru.

-Osa juhlaan saapuvista yrityksistä varaa ennen illallista tilan omalle cocktail-tilaisuudelle, jossa pidetään yksityisempiä juhlapuheita, muistuttaa Päivi Hoikkala.

Turun Messukeskuksen kokousosaston tyylikkäät tilat soveltuvat 10-150 vieraan illan aloitukseen. Merkuriuksen karnevaalien illalliskortit ovat jo myynnissä ja yli kahdeksan hengen seurueelle voi varata oman pöydän.

-Ja jokaiselle seurueelle toteutetaan juuri oikean kokoinen pöytä – pitkä tai pyöreä, suunnittelee Päivi Hoikkala.

Yhteistyökumppaneiden kanssa juhlan teema uusiutuu

Toistuvan juhlatilaisuuden uudet teemat tuovat suunnittelijoille mieluisaa uusiutumisen haastetta. Mirja Junkola ja Päivi Hoikkala korostavat, että osaavilla yhteistyökumppaneilla on teeman toteuttamisessa merkittävä rooli.

-Vuonna 2022 me juhlimme etätöiden kauden jälkeen teemalla ”kohtaamisia” ja valitsimme näyttävän vihreän valaistuksen uuden alun kunniaksi. Vuosi 2019 taas oli tärkeä merkkivuosi, sillä Turun Kauppakorkeakouluseura täytti 50 vuotta ja toteutimme juhlajulkaisun. Ja Suomen itsenäisyyden täyttä sataa vuotta juhlittiin vuonna 2017 sinivalkoisin sävyin, kertoo Mirja Junkola.

-Tänä vuonna me juhlimme suomalaista tuotantoa ja erityisesti lähiruokaa. Restel-ravintola Feston tuottama menu on tärkeässä roolissa ja tänä syksynä valitsimme pääruuaksi riistaa.

Merkuriuksen Karnevaalit ovat myös yhteistyöyrityksille mainio hetki tuoda esille omaa osaamistaan.

-Tänä syksynä odotamme yhteistyötä suomalaisen perheyrityksen Lignell & Piispasen kanssa. Alkumaljana toteutetaan heidän Lingoncello-puolukkaliköörilleen rakennettava Lingon Spritz -alkumalja, visioi Mirja Junkola.

-Raisiolainen Pian Pakari & Bistro toteuttaa illallisen kohokohdaksi jälkiruokaleivoksen ja Huiskulan Puutarhasta olemme saaneet kukat koristeluun jo vuosien ajan! Ja luotettava turkulainen kumppanimme Rajupaja hoitaa juhlan teknisen toteutuksen, myös lavarakenteet ja valosomistuksen. Karnevaalien upean graafisen ilmeen luomisesta on vastannut Mainostoimisto SST jo yli parin vuosikymmenen ajan.

Viimeistä silausta vailla

Merkuriuksen Karnevaali on iltajuhla, jossa viihdytään hyvässä seurassa ja istutaan iltaa pidemmän aikaa. Samppanjabaari on suuressa suosiossa ja loppuillan iltaruokaa saatetaan tarjoilla vaikkapa rennosti hotdog-kärrystä. Ohjelman kulku on aina osaavan juontajan käsissä ja lavalla onkin nähty mm. Sami Sykkö, Anna-Liisa Tilus ja Baba Lybeck.

-Tänä syksynä illan juontajana toimii Aki Linnanahde, toteaa Mirja Junkola tyytyväisenä.

-Tasokas musiikki on tietysti näissä juhlissa aina suuressa roolissa. Vuonna 2022 oopperalaulaja Jyrki Anttila ja vaimonsa, pianisti Maija Anttila loivat juhlaan tyylikkään musiikkiyllätyksen jälkiruokatarjoilun yhteydessä, muistelee Mirja Junkola.

-Ensi syksyn orkesteriksi on valittu ”Ladies First” ja solistiksi taidokas musikaalitähti Lauri Mikkola, kehuvat Mirja Junkola ja Päivi Hoikkala yhteiseen ääneen.

Mutta tulevan Merkuriuksen Karnevaalin parhaat yllätykset rouvat pitävät vielä tiukasti omana tietonaan.

Lisätietoja: merkuriuksenkarnevaalit.fi

Varaukset:

https://www.lyyti.in/MerkuriuksenKarnevaalit_2024

Teksti: Sari Ruusumo

#MerkuriuksenKarnevaali #Merkurius2024 #TurunKauppakorkeakouluseura #TurunMessukeskus #TurunKauppakorkeakoulu #TurkuEvents