Turun Messukeskus

Messujen ja tapahtumien tulo- ja työllisyysvaikutus kasvoi Suomessa viime vuodesta yli 25 %

Messujen, kongressien ja muiden tapahtumien taloudellinen vaikutus on Suomessa edelleen kasvussa. Vuonna 2023 messut ja tapahtumat tuottivat 324 miljoonan euron tulovirran ja kokonaistyöllisyysvaikutus oli 4 400 henkilötyövuotta. Vuonna 2022 tapahtuma-ala osoitti elpymisen merkkejä, kun tulovirta nousi 258 miljoonaan euroon ja kokonaistyöllisyysvaikutus oli 3 520 henkilötyövuotta.

”Vuoden 2023 tulokset ovat ylittäneet odotuksemme, ja olemme innoissamme tulevaisuuden näkymistä. Tapahtumiemme merkitys yhteiskunnallemme on kiistaton, ja uskomme vakaasti, että ala jatkaa kasvuaan. Kiitämme kaikkia, jotka ovat tehneet tämän elpymisen mahdolliseksi”, iloitsee Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n puheenjohtaja Anna Tiensyrjä.

Messut, kongressit, konsertit ja muut tapahtumat ovat olennainen osa yhteiskunnan taloudellista elinvoimaisuutta. Uuden ennusteen mukaan messut ja muut tapahtumat tuovat vuonna 2024 yhteiskunnalle 350 miljoonan euron tulovirran ja synnyttävät 4 755 henkilötyövuotta. Ennuste heijastaa tapahtuma-alan jatkuvaa kasvua ja sen merkittävää roolia taloudellisessa elpymisessä.

Turun Messukeskus Oy ja Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry ovat ylpeitä toimialan elpymisestä ja lupaavasta kasvusta. Messut, kokoukset ja kongressit ovat avainasemassa monien toimialojen verkostoitumisessa, innovaatioiden edistämisessä ja taloudellisen toiminnan vauhdittamisessa.

Messuja järjestetään sekä ammattilaisille että kuluttajille. Suosittuja messuaiheita ovat mm. matkailu, hyvinvointi ja rakentaminen ja näiden alojen messuja järjestetäänkin useissa eri kaupungeissa. Messut ovat myös tulevaisuudessa vahva ja elinvoimainen myyntikanava.

Tehty tutkimus ei huomioi messuilla tehtyjä kauppoja ja niiden vaikutusta elinkeinoelämälle eri toimialoittain. Messujen tulo- ja työllisyysvaikutukset 2023 -tutkimuksen teki Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy. Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry on ammattimaisten messujärjestäjien yhteinen kattojärjestö Suomessa.

Kansainvälisen messujärjestö UFI:n kansainvälistä messupäivää vietetään eri maissa keskiviikkona 5. kesäkuuta.

 

Lisätietoja:

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry

Titta Tilvis, toiminnanjohtaja

info@messutsuomessa.fi

044 973 3728

 

Turun Messukeskus Oy

Päivi Rytsä, toimitusjohtaja

paivi.rytsa@turunmessukeskus.fi

050 596 0773