Turun Messukeskus

Navigate 2024 kokoaa merenkulkualan ja logistiikan ammattilaiset Turun Messukeskukseen

Turun Messukeskuksessa järjestetään Suomen suurin merenkulkualan tapahtuma, Navigate, 15.–16.5.2024. Messut on suunnattu kaikille alan toimijoille laivanrakennuksesta aina logistiikka-alan yrityksiin. Sisällöltään uudistunut ja monipuolistunut tapahtuma tarjoaa laadukkaan kattauksen kansainvälistä ja kotimaista huippuosaamista. Tänä vuonna keskitytään erityisesti kannattavaan liiketoimintaan ja kestävän kehityksen investointeihin.

Navigate 2024 -messujen kansainvälinen ja ajankohtainen teema on Cargo, Cruise and Crew – Economic Outlook. Uudistunut ohjelmasisältö käsittelee entistä monipuolisemmin koko alaa puhuttavia aiheita kuten kestävä kehitys ja hiilidioksidipäästöjen pienentäminen, digitalisaatio, energiatehokkuus sekä innovatiiviset laivanrakennusratkaisut.

Erityisesti pureudutaan tulevaisuudessa tarvittaviin alusinvestointeihin, päästökaupan vaikutuksiin rahtiliikenteelle, merenkulun turvallisuuteen sekä uuden offshore-merituulivoiman liiketoimintamahdollisuuksiin. 

“Alaa yhdistävällä Navigatella on mielestäni erityisen tärkeä rooli tänä vuonna, kun siirtymä kohti päästötöntä merenkulkua etenee vauhdilla EU-säädöstenkin kautta, ja edessä on merkittävien muutosten ja murroksen vuodet sekä vihreän että digitaalisen siirtymän osalta”, sanoo Meriteollisuus ry:n puheenjohtaja Elina Andersson.

Navigaten ohjelmajohtaja Ulla Keinon mielestä on hyvin tärkeää nostaa esille myös tulevaisuuden työllistyminen ja etsiä yhdessä ratkaisuja siihen, miten ala säilyy vetovoimaisena ja houkuttaa huippuosaajia myös tulevaisuudessa.

Kotimaista ja kansainvälistä huippuosaamista: mukana 40 puhujaa

“Messuille on tulossa ilahduttavan suuri kansainvälinen joukko alan huippuosaajia. Navigate-tapahtumassa päästään kuulemaan 40 alan huippuammattilaista yli 10 eri maasta” iloitsee Ulla Keino.

Puheenvuoroissa kuullaan sekä kotimaista että kansainvälistä huippuosaamista. Keynote-puhujista esimerkiksi Tim Meyer (toimitusjohtaja, Meyer Turku) valottaa konferenssin pääteemaa Economic Outlook, Mikael Laine (Senior Vice President, Cargotec) puolestaan esittelee merikuljetusten tulevaisuuden trendejä. Hanna Korvenpää (Managing Director, Kuehne + Nagel) kertoo, miten käynnissä olevat kriisit vaikuttavat globaaleihin rahtikuljetuksiin.

Kansainvälisinä vieraina paneelikeskusteluihin osallistuvat esimerkiksi Alisa Paivina (Director and Head of Global Freight Services, DFDS) ja Brian Bender Madsen (Head of Machinery and Systems, Knud. E Hansen), jotka esittelevät näkemyksiään rahtiliikenteen vihreästä siirtymästä. Mark Sutcliffe (Director, Maritime Safety and Security Alliance) ja Khalill Rehman (Managing Director, MariApps Marine Solutions, a Schulte Group Company) taas puhuvat merenkulun turvallisuudesta, kyberturvallisuudesta ja datan merkityksestä sekä näiden sektorien tarjoamista liiketoimintamahdollisuuksista. Muita kansainvälisiä yrityksiä paneeleissa edustavat mm. belgialainen Varamar-varustamo, sekä LKW Walter Internationale Transportorganisation.

Kotimaisista alan osaajista puhujia tulee mm. Turun ja Helsingin satamista, Finnlines, , Langh Ship, Viking Line, Wasaline , Ahola Group ja  OX2 muutamia mainitaksemme.

Messualueella on tavattavissa näytteilleasettajina koko alan monipuolinen osaajajoukko eli laivaliikenteen, laivanrakennuksen, logistiikan ja toimitusketjun yritykset.

Messujen aukioloajat ja liput:

Keskiviikko 15.5.2024: näyttely klo 12-17, seminaarit klo 9.30-12 ja klo 15-16, asiakasilta klo 16-19

Torstai 16.5.2024: näyttely klo 12-16, seminaari klo 9.30-12

Liput ennakkoon voi ostaa täältä.

 

Lisätietoja:

Ulla Keino, ohjelmajohtaja

+358 44 9759514, ulla.keino@seafocus.international     

Anniina Jokinen, projektipäällikkö, Turun Messukeskus,
 p. 044 091 1808, anniina.jokinen@turunmessukeskus.fi

www.navigate.fi

Navigate 2024 on ammattilaisille suunnattu kansainvälinen messutapahtuma. Se on varustamoiden ja laivayhtiöiden, satamaoperaattoreiden ja alan viranomaisten kohtaamispaikka sekä uuden sukupolven teollisuusyritysten yhteistyö- ja keskustelufoorumi. Navigate on paikka, jossa kävijät voivat verkostoitua sekä luoda uusia kontakteja ja vahvistaa jo olemassa olevia. Ohjelma käsittelee teemoja, jotka ovat alalla tällä hetkellä keskeisimpiä.