Turun Messukeskus

Rakenna & Sisusta -tapahtuma aloittaa messukevään uudistuneena

Varsinais-Suomen odotetuin rakennusalan tapahtuma, Rakenna & Sisusta järjestetään tuttuun tapaan helmikuussa Turun Messukeskuksessa. 10.-12.2.2023 järjestettävä tapahtuma hemmottelee yleisöä runsaalla ja uudistetulla ohjelmallaan sekä uusilla, sisustukseen ja energiaratkaisuihin keskittyvillä teema-alueillaan. Messuille on ilmoittautunut jo toista sataa näytteilleasettajaa uutuustuotteineen ja lisää ilmoittautuu koko ajan.

Messuilta parhaat vinkin remontoimiseen ja rakentamiseen 

Onko tänä vuonna talon ulkomaalauksen aika? Kaipaako makuuhuone uutta tapettia? Haaveiletko rakentamisesta tai kenties avaimet käteen -tilattavasta talopaketista? Onko keittiö tai kylpyhuone päivityksen tarpeessa? Entä talotekniikka, tarvitseeko se päivitystä? Messuilta saat parhaat vinkit remontoimiseen ja rakentamiseen ja pääset keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa kasvokkain mieltäsi askarruttavista kysymyksistä.

Yhdestä paikasta kaikki energiaratkaisut – nähdään Energiatorilla!

Tahtotilamme on järjestää messuille aina kävijöitä kiinnostavaa ja ajankohtaista ohjelmaa. Siksi rakennammekin Rakenna & Sisusta -messujen yhteyteen Energiatorin. Torilla esittäytyy edullisempien ja ekologisempien energiaratkaisujen edustajat. Heiltä saa parhaat vinkit, tuotteet ja palvelut mm. lämmitys- ja valaistuskulujen sekä vedenkulutuksen hillitsemiseksi.

Energiatorin ohjelmalavalla esiintyy muun muassa Research Scientist Nelli Putkonen VTT:ltä ja energia-asiantuntija Liisa Harjula Valonialta. Nelli avaa puheenvuorossaan energiakriisin taustoja ja sähkömarkkinoiden toimintaa ja Liisa antaa puolueetonta ja laadukasta energianeuvontaa.

Uusi sisustusalue by Niina Ahonen

Messujen sisustusalue on uudistunut täysin suosikkisuunnittelija Niina Ahosen käsittelyssä. Kotoisa TV-ohjelmasta tuttu sisustussuunnittelija on luonut messuille uuden sisustusosaston, joka inspiroi sisustamaan.

Sisustusosaston teema on SISUSTA HYVÄ OLO, joka perustuu tietoiseen sisustamiseen, designfulness’iin. Designfulness on tapa rakentaa elinympäristöämme ja kotejamme kokonaisvaltainen hyvinvointi huomioiden.

Messujen sisustusosaston teeman mukaiset alueet – YHDESSÄOLO, LEPO, AKTIVISUUS & LUOVUUS sekä VIHERSISUSTAMINEN – vievät messukävijän mukanaan monipuoliseen sisustamisen ja hyvän olon maailmaan. Sisustusalueen ohjelmalavalla nähdään kiinnostavia esiintymisiä ja puhujia näiden aiheiden tiimoilta.

Vappu yhdeksi pääpuhujaksi

Koko kansan suosikkijuontaja Vappu Pimiä saapuu sisustusalueelle Niina Ahosen haastateltavaksi lauantaina 11.2. Vappu kertoo muun muassa siitä, miten tärkeää kotoilu ja hyggeily on kiireiselle uranaiselle. Vappu avaa messuyleisölle myös omaa sisustusfilosofiaansa. Vapun lisäksi Niinan haastateltavina nähdään muun muassa univalmentaja, kouluttaja Miia Soranto ja personal trainer Vertti Harjuniemi, jotka motivoivat ja innostavat kuulijoitaan antamalla konkreettisia vinkkejä hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Makupaloja maailman suurimmasta Aalto-kokoelmasta

Maailman suurimman yksityisen Aalto-kokoelman omistaja kaarinalainen Pertti Männistö tuo messuille itse kokoamansa mininäyttelyn. Kaikkiaan Männistön kokoelmaan kuuluu yli tuhat Aaltojen suunnittelemaa esinettä. Pertin kiinnostava tarina kuullaan haastattelumuotoisena ohjelmanumerona. Lisäksi messuilla on myynnissä Männistön uutuuskirja, Aalto Design Collection, joka tutustuttaa lukijansa miehen mittavaan Aalto-kokoelmaan.

Uutta! Arin ja Kirsin Remppacorneri

Kotirempat TV-ohjelmasta tutut Ari Lahti ja Kirsi Laamanen järjestävät mukaansatempaavaa ohjelmaa messukävijöille koko viikonlopun ajan. Remppacornerin DIY-pisteillä voi testata koneita ja opetalla rakennusmateriaalejen asennusta remppakaksikon opastuksella. Osastolla annetaan myös remppavinkkejä työnäytösdemojen avulla ja kaikkien halukkaiden on mahdollista osallistua huippusuosittuun ruuvauskilpailuun.

Myös lapset toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi remppacorneriin. Haluamme tukea, kannustaa ja rohkaista lapsia innostumaan rakentamisesta. Lapset pääsevät muun muassa ruuvaamaan akkukoneella joko vanhemman tai remppakaksikon kanssa yhdessä turvallisesti. Isommat lapset tai jo koneita käyttäneet saavat toki ruuvata itse vanhemman luvalla. Remppacornerissa vieraileville lapsille on luvassa pieniä kannustuspalkintoja.

Lasten Maailma viihdyttää perheen pienimpiä

Haluamme, että myös pikkuväki viihtyy tapahtumassamme, joten rakennamme auditorioon Lasten maailman. Perheen pienimpiä viihdyttävät Ryhmä Hau -pomppulinna ja -seikkailualue sekä 12 m pitkä ja 3 m leveä Hauva-seikkailurata. Leikkialuetta täydentää interaktiivinen reaktiopeli, joka saa lapset liikkumaan hauskalla tavalla.

Lisätietoa tapahtumasta:
Anniina Jokinen, projektipäällikkö, Turun Messukeskus, p. 044 091 1808, anniina.jokinen@turunmessukeskus.fi

Seuraa Rakenna & Sisusta -tapahtumaa Facebookissa https://www.facebook.com/rakennajasisusta

Tutustu tapahtuman verkkosivuihin https://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/rakenna-sisusta/