Turun Messukeskus

SENIORIEXPO PAREMMAN ELÄMÄN ASIALLA

Turun Messukeskuksen kevätkauden uusi messutapahtuma SenioriExpo on juuri saatu onnistuneesti maaliin ja tapahtuman toteuttaneet projektipäällikkö Henna Laaksonen ja myyntipäällikkö Marjo Onnela ovat erittäin tyytyväisiä. Tapahtuman tavoite oli koota yhteen laaja kattaus ikääntyvän ihmisen elämänvaiheeseen ja terveyteen liittyviä hyvän, mielekkään elämän ja arjen aihepiirejä.

-Päämäärä oli rakentaa hyödyllinen hyvän mielen tapahtuma, jossa myös viihdytään. Me olimme myös tärkeällä yksinäisyyden torjumisen asialla, kertoo Henna Laaksonen.

-SenioriExpon toteuttamisessa yhdistettiin näytteilleasettajien kanssa yhteistyössä teemoja kepeämmistä kuluttajatapahtumista ja painavamman tiedon ammattilaismessuilta. Yhdistelmä toimi erinomaisesti, lisää Marjo Onnela.

Suomalaiset ovat aktiivisia yhdistyksissä

SenioriExpon näytteilleasettajista suurin osa oli kotimaisia yhdistyksiä, joiden toiminta tuo tärkeää tietoa, vertaistukea ja samalla myös mukavaa ohjelmaa monen elämään. Mukana olivat mm. Turun Selkäyhdistys ry., Varsinais-Suomen Vammais- ja Pitkäaikaissairausjärjestöt VAPI ry. ja Lounais-Suomen Diabetesyhdistys, joiden toiminta tuo käytännönläheistä vertaistukea monen kroonisia sairauksiaan hoitavan arkeen.

Messujen erikoisuutena nähtiin uuden aikakauden ajoneuvoja. Turun Diabetesaseman messuille tuoma Jalkojenhoitoauto ajettiin sisään messuhallin ovesta ja jalkaterapeuttien ”liikkuvat” ja kätevästi tilattavat palvelut saivat osakseen ansaittua huomiota. Mielenkiintoa herättivät myös Juro Sähköajoneuvot Oy:n paikalle tuomat sähköautot ja senioriskootterit, joiden moderni muotoilu miellyttää silmää.

Uusi elämänvaihe tuo mukanaan tärkeitä päätöksiä

SenioriExpon hyödyllisissä tietoiskuissa keskityttiin ikääntymisen mukana tulevaan vaiheeseen, jossa omia tuloja ja kertyneen omaisuuden hoitoa joutuu miettimään uudella tavalla. Eläketurvakeskuksen luento keskittyi joustaviin eläkkeelle siirtymisen reitteihin ja eläkkeen kertymisen periaatteisiin. Nykyään yhä useampi työnantaja palkkaa eläkeikäisiä, kokeneita ammattilaisia mm. sijaisiksi, joten mielenkiintoa herätti myös osa-aikaisen, mielekkään palkkatyön tekeminen eläkkeellä.

Oman talouden hallinta ja omien oikeuksien varmistaminen oli SenioriExpossa tärkeä aihepiiri ja erityisesti Lakinainen Oy:n luento edunvalvontavaltuutuksen tarkoituksesta ja sisällöstä kiinnosti messuvieraita.

Mielenkiintoisia avauksia nosti esille myös Tukenasi ry:n luento elämänmuutosten kohtaamisesta, sillä monella ikääntyvällä on ajatuksissa ennen pitkää esimerkiksi muutto uuteen asuinympäristöön.

Liikunta ja aktiivisuus nostavat elämänlaatua

Messujen ohjelmaan oli koottu monenlaisia aktiivisen ja terveen elämän elementtejä. Turun Urheiluliiton ja Senioriurheilijoiden väki motivoivat messuvieraita liikunnalliseen elämäntapaan ja lihaskunnon ylläpitoon. Tuolijumppa sopii ikään ja kuntoon katsomatta kaikille, joten sitä saatiin harjoitella paikan päällä.

Ikääntyvän ihmisen liikuntaharrastus saattaa olla hyvinkin aktiivista mutta joskus loukkaantuminen tai leikkaus pysäyttää. Turun Tukikohta Oy on erikoistunut auttamaan liikkumisessa apua tarvitsevia ihmisiä ja tarjosi messuilla kiinnostavaa tietoa kirurgista ja ortopedisistä apuvälineistä. Myös Varsinais-Suomen hyvinvointialueen monipuoliset perusterveydenhuollon ja ikääntyneiden palvelut kiinnostivat messuvieraita.

Tanssiseura Sekahaku ry. järjesti messuvieraille liikunnallista vauhtia päivätansseissa. Samalla päästiin tanssikurssille, opettelemaan tanssilavoilta tuttua fusku-tanssia. Loppupäivästä ajatukset kääntyivät jo kohti kesän retkiä. Turun Ammattikorkeakoulun innostuneet matkailualan opiskelijat esittelivät lähimatkailun, ravintoloiden ja lähiruuan parhaita vinkkejä. Suomalaisten rakastamien kesäteatterien ”tähtipölyä” toivat lavalle mukanaan Ruissalon kauniin Kansanpuiston musiikkiteatterin ilopillerit ”Ansa ja Tauno”. Kesähän on jo tosiaan melkein ovella, ihanaa!

*****

Turun Messukeskuksen Henna Laaksonen ja Marjo Onnela ovat syystäkin tyytyväisiä SenioriExpon onnistumiseen. Uuden messutapahtuman tuottaminen on aina jännittävä projekti ja tyytyväisen näytteilleasettajan lämpimät sanat kruunaavat lopputuloksen:

”Teidän sitoutunut työnne, ammattitaitoinen asiakaspalvelu ja suuri kävijämäärä loivat upean tunnelman ja auttoivat tekemään messuista menestyksekkäät. Erityisesti haluan korostaa verkostointimahdollisuutta messuilla. Messut olivat erittäin positiivinen ja lämmin kokemus!”

-Katja Mulari, Vivaelo Oy

Teksti: Sari Ruusumo

#senioriexpo #turunmessukeskus #turku