Turun Messukeskus

Tiedote – Navigate 2022

Tiedote 16.2.2022
Turun Messukeskus

Navigate 2022 -messutapahtumaan tulijoita yli kahdestakymmenestä maasta

Jo seitsemäs merenkulkualan ja merilogistiikan ammattilaistapahtuma järjestetään Turun Messukeskuksessa 1.– 2.6.2022. Navigate 2022 koostuu messutapahtumasta, kansainvälisestä konferenssiohjelmasta, puheista ja paneelikeskusteluista. Mukana myös kansainvälinen, jo yhdeksännen kerran järjestettävä Intelligence Hunt talent-kilpailu.

“Navigate on ennen kaikkea merenkulkualan, meriteollisuuden sekä näiden sidosryhmien verkostoitumistapahtuma. Messut toimivat foorumina, jossa alan ihmiset voivat kohdata ja tutustua vanhoihin ja uusiin tuttavuuksiin. Tapahtuma järjestetään kesällä Turussa jo seitsemättä kertaa,” kertoo messujen projektipäällikkö Anniina Jokinen.

Johtavana teemana merenkulun kestävä kehitys

Messuilla käsitellään ajankohtaisia aiheita, kuten energiatehokkuutta, uusia digitaalisia innovaatioita ja paneeleissa keskustellaan myös tulevaisuuden matkustajaliikenteestä, joka on kokenut pandemiavuosina ainakin väliaikaisen muodonmuutoksen. Koko maailmaa koskevaa konttipulaa ja rahtihintojen heilahteluita käsitellään niin ikään kahdessa eri paneelissa eri näkökulmista.

Messujen ympärille on koottu puoleensavetävä konferenssiohjelma. Monipuolinen puhujakunta tuo esiin sekä innovaatioita, että tarttuu ratkaisuhenkisesti globaaleihin merenkulun haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Puhujia kahden päivän aikana on yli kuusikymmentä ja he tulevat kahdestakymmenestä eri maasta. Monet heistä yrityksineen ovat myös näytteilleasettajan roolissa. Kaikki puhujat edustavat oman organisaationsa johtoa ja/tai ovat alansa huippuasiantuntijoita.

Näytteilleasettajien toiveesta ohjelman kansainvälisyyttä lisättiin tuntuvasti

Vuonna 2020 Navigatessa oli yli kaksisataa näytteilleasettajaa. Tuottajaosapuolet uskovat tulevien messujen kasvavan voimakkaasti, sillä lisätty kansainvälisyys luo tapahtumaan nostetta. Tänä vuonna odotetaan myös runsasta osallistujamäärää, sillä tapahtuma-ala on alkanut piristyä pitkän tauon jälkeen.

“Merenkulku on globaali toimiala. Sen vuoksi myös Navigate-messujen tulee kansainvälistyä nyt rajusti. Myös kotimaisten näytteilleasettajien markkinat ovat usein maailmalla ja näin laajennamme heidän asiakaskuntaansa uusilla kohtaamisilla. Mahdollisuutemme luoda tästä Suomen johtava merenkulun ja logistiikan messu ja kasvaa merkittäväksi pohjoismaiseksi ja Euroopan alueen yhdeksi kiinnostavimmista merenkulun ja logistiikan messuista ovat erinomaiset.” kertoo ohjelmajohtaja Ulla Keinotyytyväisenä.

PR-yhteistyö kukkii niin ikään merten takaisella vahvistuksella. Lontoolainen Wake Media, joka on erikoistunut merenkulkualan promootioon tekee tiivistä yhteistyötä SeaFocuksen kanssa. Kevään aikana tullaan kuulemaan usean eri puhujan haastatteluita virtuaalisesti Navigate.fi-kotisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Linkit:
Puhujat: https://navigate.fi/guest-speakers
Näytteilleasettajat: https://navigate.fi/exhibitors-2022