Turun Messukeskus

Turun Kirjamessujen teemana Pelin henki

Turun Kirjamessujen tämän vuoden teemaksi nousee Pelin henki. Kysymme, millaisia pelejä yhteiskunnan ja kulttuurin kentällä pelataan ja mitä pelit kertovat ympäristöstä, jossa elämme. Messut järjestetään 4.–6.10.2024 Turun Messukeskuksessa.

Ensi syksyn Turun Kirjamessuilla pelit ja pelillisyys näyttävät voimansa. Messuohjelmassa tutkitaan pelin henkeä monipuolisesti aikamme peiliä vasten. Kuka voittaa, kuka häviää?

”Kulttuuri on monen pelin summa, jossa kirjallisuudella on vaikuttava, viihdyttävä ja uutta luova tehtävänsä”, sanoo ohjelmajohtaja, kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen. ”Tieteen ja tutkimuksen piirissä etsitään yhteisiä sääntöjä ja sopimuksia, politiikassa rakennetaan joukkueita ja yhteiskunnan sankaritarinoissa vaalitaan myös yksilösuoritusten voimaa. Kuvittelun voima kantaa myös pelimaailmassa pitkälle ja osoittaa tulevaisuuden suuntia.” 

Turun Kirjamessuilla luodaan jälleen laaja katsaus ajankohtaiseen kirjallisuuteen ja yhteiskunnalliseen keskusteluilmapiiriin. Mukana on myös kirjallisuutta ja kuvataiteita yhdistävä digitaalinen pelimaailma. Lavoille nousevat kuumimmat kotimaiset kirjailijanimet ja esiintyjät sekä kiinnostavimmat yhteiskunnalliset keskustelijat ja uudet ideoijat. Pelillisyyteen tutustutaan kerronnan ja ajattelun pohjana — historian valtapelejä, urheilua, fanikulttuuria, cosplayta ja larppausta unohtamatta. Kysymme, miten pelit ja tietokoneet ovat jo vaikuttaneet ja tulevat vaikuttamaan kirjallisuuteen ja muuhun taiteeseen.

“Kirjallisuus näyttää voimansa yhteiskunnan muutoskohdissa. Lukijat kaipaavat tutkittua tietoa ja elämyksellisiä kokemuksia. Turun Kirjamessuilla rikottiin viime vuonna kirjojen myyntiennätyksiä, ja tänäkin vuonna uskon, että sisältö on se, mikä vetää”, iloitsee Huotarinen. 

Turun Kirjamessut kokoaa yhteen monia yhteistyökumppaneita kustantamoista kirjasomeen, kauppoihin, yhdistyksiin ja järjestöihin. Vuonna 2024 muun muassa Suomen dekkariseura täyttää 40 vuotta ja Turun Kansallinen Kirjakauppa 125 vuotta. Messuilla tullaan huomioimaan myös aiempia vuosia paremmin ruotsinkieliset kävijät.

Kävijämäärä kasvoi viime vuonna

Turun Kirjamessut kasvatti kävijämääräänsä vuonna 2023. Messuilla vieraili kaikkiaan yli 14 000 kirjallisuuden ystävää. Turun Kirjamessujen teemat ovat olleet viime vuosina poikkitaiteellisia: kirjallisuuden rinnalle on tuotu teatteria, musiikkia ja kuvataiteita. Vuonna 2023 teemana oli tanssi.

Kirjamessujen kanssa samaan aikaan järjestetään tuttuun tapaan Turun Ruoka- ja Viinimessut 2024. Samalla lipulla pääsee molempiin tapahtumiin.

www.kirjamessut.fi 

Facebook: www.facebook.com/turunkirjamessut
Instagram: @turunkirjamessut

#turunkirjamessut

 

Lisätietoja

 

Vilja-Tuulia Huotarinen

Ohjelmajohtaja

Turun Kirjamessut

Puh: 0504662077

vilja-tuulia.huotarinen@turunmessukeskus.fi

 

Marja Pekkanen

Toimitusjohtaja

Turun Messukeskus

Puh: 0405457766

marja.pekkanen@turunmessukeskus.fi