Turun Messukeskus

Turun Messukeskus toimii nyt myös liikuntatilana

Turun Messukeskus toimii nyt tapahtumakeskuksen lisäksi myös liikuntatilana! Isot hallimme soveltuvat loistavasti monimuotoiseen käyttöön ja iloksemme voimistelijat asettuvat nyt taloomme. Tervetuloa!

TS/24.11.2022 Turkulaiselle voimistelulle marraskuun loppu toi ennenaikaisen joululahjan. Turkulaisseurojen joukkue- ja rytmiset voimistelijat saivat kerralla valtavan määrän uutta tilaa, kun Messukeskukselta vuokrattu A-halli avautui voimistelusalina.

– Oi vau. Ihan kylmät väreet menee, huokaa Lahjan Tyttöjen valmentaja Milja Hintsanen kollegalleen astuessaan ensimmäistä kertaa halliin.

– Tämä on upea. Ehkä jopa koko Suomen paras, komppaa päävalmentaja Aija Laihinen.

Hallissa on peräti kuusi verhoin toisistaan erotettua kilpailualueen kokoista joustokanveesia sekä kaksi lämmittelyaluetta.

Etenkin joustokanveesien määrä ilahduttaa valmentajia. Aiemmin Turku ei ole sellaisia pystynyt voimistelijoille tarjoamaan, ja ainoat joustokanveesit ovat olleet Lahjan Tyttöjen ja Coco Sportin yksityisissä saleissa.

– Tämä määrä kanveeseja parantaa olosuhteita kokonaisvaltaisesti. Nyt kaikilla on mahdollisuus pienestä asti harjoitella turvallisesti esimerkiksi lajiin kuuluvia isoja hyppyjä, Laihinen kertoo.

Sopimuksen mukaan Messukeskus voi ottaa hallin käyttöönsä kolme kertaa vuodessa. Kyse ei ole vain viikonlopuista, vaan yleensä noin kahdesta viikosta, jolloin halliin rakennetaan messut.

Uuden tilan iltakäyttö on varattu pääosin voimistelijoille, mutta muitakin käyttäjiä Messukeskukseen mahtunee.

– Tilaan on muidenkin käyttäjien kuten koulujen mahdollista varata vuoroja. Toivomme hallin täyttyvän liikunnallisesta toiminnasta, sanoo liikuntasuunnittelija Amanda Pulli Turun liikuntapalvelukeskuksesta.

Tilaa on 3 500 neliötä, johon on rakennettu kuusi kanveesia ja kaksi kuuteen osaan jaettavaa lämmittelyaluetta. Voimistelualue sijaitsee Messukeskuksen A-hallissa.

Remontissa asennettiin kanveesit sekä väliverhot, puolapuita ja muita voimisteluvälineitä, vaihdettiin hallin valaistus ledeihin, huollettiin ilmastointikoneet, purettiin ravintola, tehtiin halliin uusi sisäänkäynti ja lisättiin kulun- ja kameravalvonta.

Turku on vuokrannut tilan kolmeksi vuodeksi. Sopimuksen mukaan voimisteluhalli voi olla kolme kertaa vuodessa Messukeskuksen käytössä.


Kuva: TS/ Jori Liimatainen