ohjelmakansi_nettiin

Turun Kirjamessut 2017

Suomen vanhimmat kirjafestarit järjestetään 6.–8.10.2017. Vuoden 2017 Turun Kirjamessujen pääteemana on juhlavuottaan viettävä Suomi. Lisätietoja löydät tapahtuman omilta nettisivuilta. Turun Kirjamessut yhdessä Turun Ruoka- ja Viinimessujen kanssa on alansa ykkönen. Suomen parhaana messutapahtumana palkittu v. 2017 (Evento Awards). Voittajat valitsi kotimaisista ja kansainvälisistä markkinointiviestinnän ja tapahtuma-alan osaajista koottu tuomaristo.

20161001-DSC_82614

Yksi maa – monta ääntä
Moniääninen Suomi on Turun Kirjamessujen teema vuonna 2017

Suomi-teema avautuu Turun Kirjamessuilla äänien kautta. Yksi maa – monta ääntä avaa kävijöille koko suomalaisen kirjallisuuden moniäänisyyden ja monimuotoisuuden.

− Koko itsenäisyytensä ajan Suomessa on ollut voimassa yleinen ja yhtäläinen äänioikeus, mahdollisuus äänestää ja vaikuttaa maamme asioihin. “Äänioikeus” on jo sanana äärimmäisen kaunis, sillä se pitää sisällään ajatuksen siitä, että meillä jokaisella on ääni ja oikeus käyttää sitä. Äänen kautta jokaisella on myös oikeus tulla kuulluksi ja kertoa tarinansa, kuvailevat kirjailijat ja Turun Kirjamessujen ohjelmapäälliköt Tommi Kinnunen ja Salla Simukka.

Nimetön-1

Yhdet messut, yksi maa, seitsemän äänimaailmaa

Kirjamessujen ohjelmatarjonta jakautuu seitsemään erilaiseen ääneen.

Uudet äänet ovat nuorten, kertovat nuorista tai kuuluvat alkuvaiheessa uraa oleville kirjailijoille. Myös pienkustantamojen äänet ovat mukana.
Sitkeät äänet ovat ääniä, joita ei ole aina kuunneltu mutta jotka eivät ole silloinkaan vaienneet. Mukana ovat mm. erilaisten vähemmistöjen äänet ja kirjallisuus sekä sananvapaus ja sensuuri.
Mahdolliset äänet taas haastavat pohtimaan, mikä kaikki on mahdollista maailmassa ja kirjallisuudessa. Mukana on mm. spekulatiivista fiktiota, kokeellista kirjallisuutta ja nykyrunoutta.
Järjen äänet puhuvat tiedosta, tieteestä, tutkimuksesta ja ymmärryksestä. Kuulijoille on luvassa mm. tietokirjallisuutta ja kirjallisuudentutkimusta.
Sukupolvien äänet valottavat Suomen ja maailman historiaa eri aikakausina. Otsikon alla tutustutaan myös elämäkertoihin sekä kirjoihin, jotka ovat vaikuttaneet myöhempiin kirjoihin.
Korkeammat äänet puolestaan ylittävät tiedon ja tieteen rajat ja puhuvat uskosta, hengestä ja havaitsemattomasta.
Lasten äänet sisältävät uuden, kasvavan lukijasukupolven äänet niin lukijoina, kokijoina kuin sanataiteen tekijöinäkin.

IMG_0480


Lue lisää Turun Kirjamessujen omilta sivuilta: Turun Kirjamessut.

Kirjamessujen ohjelma löytyy Turun Kirjamessujen sivuilta www.kirjamessut.fi

#kirjamessut #turku #turunmessukeskus #MontaÄäntä

Liput ja aukioloajat

Aukioloajat
  • Pe  10-18
  • La  10-18
  • Su  10-17

Liput

  • Aikuinen 16€ *
  • Lapsi (7-15v.) 5€ *
  • Perhe 34€ (kaksi aikuista ja lapset 7-15 v.)
  • Eläkeläinen 13€ *
  • Monipäivä 20€ *
  • Opiskelija 13€ *
  • Ryhmä 10€ (minimi ryhmän koko 10 henkilöä)
Osta liput edullisemmin ennakkoon

*Ennakkolipun ostajana saat alennusta -3€ kun ostat sen viimeistään 5.10.2017. Alennus koskee aikuisten, lasten, eläkeläisten ja opiskelijoiden ennakkoon ostettuja lippuja, sekä monipäivälippuja.

Kaksi opiskelijaa yhden hinnalla vain verkkokaupasta etukäteen ostettuna!

Messutunnelmia

06.10

08.10
2017

Sosiaalinen media

Seuraa mitä tapahtuu