ohjelmakansi_nettiin

Turun Kirjamessut 2017

Suomen vanhimmat kirjafestarit järjestetään 6.–8.10.2017. Vuoden 2017 Turun Kirjamessujen pääteemana on juhlavuottaan viettävä Suomi. Lisätietoja löydät tapahtuman omilta nettisivuilta. Ohjelmasta kerrotaan lisää 4.9.2017.

Kirja,-Ruoka-ja-Viini_galleria_0141

Yksi maa – monta ääntä
Moniääninen Suomi on Turun Kirjamessujen teema vuonna 2017

Suomi-teema avautuu Turun Kirjamessuilla äänien kautta. Yksi maa – monta ääntä avaa kävijöille koko suomalaisen kirjallisuuden moniäänisyyden ja monimuotoisuuden.

− Koko itsenäisyytensä ajan Suomessa on ollut voimassa yleinen ja yhtäläinen äänioikeus, mahdollisuus äänestää ja vaikuttaa maamme asioihin. “Äänioikeus” on jo sanana äärimmäisen kaunis, sillä se pitää sisällään ajatuksen siitä, että meillä jokaisella on ääni ja oikeus käyttää sitä. Äänen kautta jokaisella on myös oikeus tulla kuulluksi ja kertoa tarinansa, kuvailevat kirjailijat ja Turun Kirjamessujen ohjelmapäälliköt Tommi Kinnunen ja Salla Simukka.

Yhdet messut, yksi maa, seitsemän äänimaailmaa

Kirjamessujen ohjelmatarjonta jakautuu seitsemään erilaiseen ääneen.

Uudet äänet ovat nuorten, kertovat nuorista tai kuuluvat alkuvaiheessa uraa oleville kirjailijoille. Myös pienkustantamojen äänet ovat mukana.
Sitkeät äänet ovat ääniä, joita ei ole aina kuunneltu mutta jotka eivät ole silloinkaan vaienneet. Mukana ovat mm. erilaisten vähemmistöjen äänet ja kirjallisuus sekä sananvapaus ja sensuuri.
Mahdolliset äänet taas haastavat pohtimaan, mikä kaikki on mahdollista maailmassa ja kirjallisuudessa. Mukana on mm. spekulatiivista fiktiota, kokeellista kirjallisuutta ja nykyrunoutta.
Järjen äänet puhuvat tiedosta, tieteestä, tutkimuksesta ja ymmärryksestä. Kuulijoille on luvassa mm. tietokirjallisuutta ja kirjallisuudentutkimusta.
Sukupolvien äänet valottavat Suomen ja maailman historiaa eri aikakausina. Otsikon alla tutustutaan myös elämäkertoihin sekä kirjoihin, jotka ovat vaikuttaneet myöhempiin kirjoihin.
Korkeammat äänet puolestaan ylittävät tiedon ja tieteen rajat ja puhuvat uskosta, hengestä ja havaitsemattomasta.
Lasten äänet sisältävät uuden, kasvavan lukijasukupolven äänet niin lukijoina, kokijoina kuin sanataiteen tekijöinäkin.


Lue lisää Turun Kirjamessujen omilta sivuilta: Turun Kirjamessut.

Kirjamessujen ohjelma 2017 julkaistaan 4.9.2017

#kirjamessut #turku #turunmessukeskus #MontaÄäntä

20161001-donna_7783

Ensimmäinen Kirja à la Carte -palkinto luovutettiin 1.10.2016, ja sen sai jo vuosia ruokaisten dekkarien ystäviä hemmotellut Donna Leon (Otava). Raadin jäsenet Markku Haapio ja Reetta Kettunen myös kuvassa luovuttamassa palkintoa iloitsevalle kirjailijalle!

Kirja à la Carte – Book à la Carte

Turun Kirjamessut sekä Turun Ruoka- ja Viinimessut perustivat viime vuonna uuden, yhteisen tunnustuspalkinnon nimeltään Kirja à la Carte – Book à la Carte. Palkinnossa yhdistyvät molempien messutapahtumien ydinalueet, kirja ja ruoka: sillä palkitaan kirjailija, jolta on vuotuisten messujen väliaikana ilmestynyt fiktiivinen teos, joka palkintoraadin mielestä parhaiten käsittelee ruokateemaa.

Ensimmäinen Kirja à la Carte -palkinto luovutettiin viime messuilla 1.10.2016 ja sen sai jo vuosia ruokaisten dekkarien ystäviä hemmotellut Donna Leon (Otava). Tänä vuonna palkinto jaetaan toisen kerran 6.-8.10.2017 järjestettävillä messuilla. Palkinnon saajan etsintä käynnistyi jo viime vuonna, sillä palkittava kirja voi olla ilmestynyt 3.10.2016 – 1.9.2017 välisenä aikana. Ehdokkaita voivat ilmoittaa kisaan myös kustantajat lähettämällä palkintoraadille uutuusteoksiaan, joiden arvelevat täyttävän palkinnon kriteerit. Lajityypiltään teos voi olla romaani, novellikokoelma, lasten- tai nuortenkirja, runo- tai aforismikokoelma tai vaikkapa näytelmä. Se voi olla kotimainen teos tai käännöskirja. Määräaikaan 1.9.2017 mennessä ehdolle saaduista ja saatetuista kirjoista esilukijat valitsevat finaaliin 3-6 kirjaa, joista palkintoraati valitsee voittajan.

Palkintoraatiin kuuluvat mm. tietokirjailija ja ruokatoimittaja Markku Haapio (pj), kirjamessujen ohjelmapäällikkö Tommi Kinnunen, Turun Messukeskuksen toimitusjohtaja Hannele Wolf-Mannila ja messujen päätoimikunnan puheenjohtaja Reetta Kettunen. Sihteerinä toimii molempien messujen projektipäällikkö Päivi Järvelä. Yhteydenotot: leena.uutela@turunmessukeskus.fi

Liput ja aukioloajat

Aukioloajat
  • Pe  10-18
  • La  10-18
  • Su  10-17

Liput

  • Aikuinen 16€ *
  • Lapsi (7-15v.) 5€ *
  • Perhe 34€ (kaksi aikuista ja lapset 7-15 v.)
  • Eläkeläinen 13€ *
  • Monipäivä 20€ *
  • Opiskelija 13€ *
  • Ryhmä 10€ (minimi ryhmän koko 10 henkilöä)
Osta liput edullisemmin ennakkoon

*Ennakkolipun ostajana saat alennusta -3€ kun ostat sen viimeistään 5.10.2017. Alennus koskee aikuisten, lasten, eläkeläisten ja opiskelijoiden ennakkoon ostettuja lippuja, sekä monipäivälippuja.

Messutunnelmia

06.10

08.10
2017

Sosiaalinen media

Seuraa mitä tapahtuu