ohjelmakansi1920x470

Turun Ruoka- ja Viinimessut

Ruoka- ja Viinimessuilla maistellaan 30.9.–2.10.2016 herkkuja, viinejä, lähiruokaa ja opitaan kokkausta!

Turun Ruoka- ja Viinimessut tarjoaa nautintoja kaikille aisteille. Tapahtuman vetonauloja ovat mm. runsas lähiruokatarjonta ja uudistettu viinialue. Messuilla esittäytyvät yritykset tarjoavat runsaasti herkkuja ostettavaksi ja maisteltavaksi. Kokkausnäytöksissä huippukokit antavat vinkkejä yleisölle!

Upeasti somistetulla viinialueella pääset maistamaan ja tutustumaan peräti 14 viiniyrittäjän houkutteleviin tuotteisiin.

Messuilla on mukana oluttuottajia viihtyisällä olutpihalla. Kauppapuutarhaliiton Varsinais-Suomen piirin somistama kokonaisuus on sadonkorjuuhenkinen.

Opi kokkaamaan kuin gourmet-kokki!

Tänä vuonna on mahdollista osallistua itsekin kokkikouluihin. K-Supermarket Manhattanin, Stockmannin ja Wiklund Herkun taitavat ruokapuolen osaajat antavat oppia mm. sushin ja pihvien valmistukseen. Klikkaa tästä itsesi mukaan kokkikouluihin!

Lähiruoka on messuilla vahvasti edustettuna. Maakunnan aitoja makuja edustavat messuilla lukuisat lähiruokatuottajat.

Messualueella rakentuvat teema-alueet ruualla ja viinille ja lähirauualle. Atria-ruokalavalla nähdään Suomen johtavat keittiömestarit Kari Aihinen, Pekka Terävä, Maija Silvennoinen, Antti Vahtera ja Aki Wahlman. Show-lavalla on ohjelmaa non-stop!

Tastingit vievät makuseikkailulle

Fazerin ja Riedelin tuottamissa suosituissa tasting-tilaisuuksissa pääset uutuuslakritsin, -viinimakujen ja oluiden aistikkaaseen maailmaan.

fazer Fazerin lakritsi- ja viinitasting

Lakritsin aromeja voit hyvinkin löytää punaviinistä, mutta miten vaniljainen lakritsi ja Prosecco sopivat yhteen. Entä minkä viinin valitsisit salmiakin makuiselle lakritsille? Fazerin ja Winestaten kehittämässä seminaarissa maistellaan neljää erilaista lakritsia ja neljää viiniä sekä niiden yhdistelmiä.

Tunnin kestävät tastingit järjestetään lauantaina 1.10. klo 12.00 ja 14.30 kokoustila Onervassa, 2.krs

Tastingin hinta on 15 €. Maksun voi suorittaa joko Fazerin messuosastolla C/45 tai käteisellä paikan päällä. Osallistujat saavat myös mukaansa herkullisen lahjakassin.

Varmista paikkasi ilmoittautumalla ennakkoon viimeistään 28.9.2016 klikkaamalla tästä. Voit tiedustella paikkoja myös Fazerin messuosastolta C/45.

 

pr_craftbeerglasses_04_idea2Spiegelau olut-tasting

Paikka: Metsola, aika: lauantaina 1.10. klo 11.00.

Tule nauttimaan erikoisoluista ja toteamaan miksi Spiegelau on maailman arvostetuin olutlasien valmistaja! Spiegelau on tehnyt olutlaseille sen, mitä Riedel on tehnyt viinilaseille. Spiegelau on erikoistunut olutlasien suunnitteluun. Yhteistyössä Yhdysvaltojen johtavien olutpanimoiden kanssa on syntynyt omat lasinsa jo IPA-oluille, Stouteille, tynnyrikypsytetyille oluille sekä Vehnäoluille. Spiegelau olut- tasting avaa sinulle uuden maailman oluiden maistamiseen ja aistien maailmaan! Tastingissa maistellaan 3:a eri olutta ja opitaan samalla oluiden aromeista, rakenteesta sekä lasin suuresta merkityksestä oluiden nauttimisessa.

Tastingin hinta 29 €/hlö. Hintaan sisältyy tastingissä maistettavat 3 eri erikoisolutta sekä 3:n Spiegelau olutlasin tastingsetti. (Tastinglasisetin arvo 29,90 €).

Liput tastingiin lunastetaan decanter.fi- verkkokaupasta. Molempiin tastingeihin (Spiegelau olut ja Riedel huippu -tastingit) klikkaamalla tästä. Lisätiedot tapahtumaan ja tastingiin liittyen decanter@decanter.fi. Paikkoja on rajoitetusti!

logo_260yearsRiedel huippu-tasting

Tule nauttimaan hyvistä viineistä ja toteamaan miksi Riedel on maailman arvostetuin viinilasien valmistaja!

Paikka: Metsola, aika: lauantaina 1.10. klo 15.30.

Riedelin filosofia on muotoilla lasit korostamaan viinien parhaita ominaisuuksia. Riedel Master Class- tasting avaa sinulle uuden maailman viinin maistamiseen ja aistien maailmaan! Tastingissä maistellaan 4:ä eri viiniä ja opitaan samalla laajasti viinien aromeista, rakenteesta sekä laatuun vaikuttavista tekijöistä.

Tastingin hinta 29 €/hlö. (Hintaan ei sisälly tastingissä käytettävät Riedel-lasit).

Liput tastingiin Riedel huippu-tastingiin lunastetaan decanter.fi- verkkokaupasta. Molempiin tastingeihin (Spiegelau olut ja Riedel huippu -tastingit) klikkaamalla tästä. Lisätiedot tapahtumaan ja tastingiin liittyen: decanter@decanter.fi. Paikkoja on rajoitetusti!

Huippukokit Atria-ruokalavalla

Atria-ruokalavalla on kaikkina tapahtumapäivänä laadukasta ja viihdyttävää ohjelmaa. Jokaisella messupäivällä on oma nimikkokokkinsa, joka loihtii vaihtuvine vieraineen ruoka-annoksia ja makukeskusteluja.
Perjantaina Kari Aihisen seurassa esiintyvät mm. Jyrki69, Aki Wahlman ja Antti Vahtera. Lauantaina Maija Silvennoisen vieraina ovat mm. Risto Mikkola ja Kalle Palander. Messusunnuntaina vietetään Pekka Terävän päivää ja lavalla vierailee mm. Meri-Tuuli Lindström. (Muutokset mahdollisia)

Turun Ruoka- ja Viinimessut järjestetään vuosittain samaan aikaan Turun Kirjamessujen kanssa, ja molempiin tapahtumiin pääsee samalla messulipulla.

Huom! Liput ja majoituksen voit hankkia nyt etukäteen Visit Turun sivuilta.

#turunruokamessut #eatmyturku #turunmessukeskus

 

 

Liput ja aukioloajat

Aukioloajat
  • Pe 10-18
  • La 10-18
  • Su 10-17

Pääsyliput

  • Aikuinen 16€ *
  • Lapsi (7-15 v.) 5€ *
  • Perhe (kaksi aikuista ja lapset 7-15 v.) 34€ *
  • Eläkeläinen 13€ *
  • Opiskelija 13€ *
  • Monipäivälippu 20€ *
  • Ryhmä 10€/hlö (minimikoko 10 henkilöä)
Osta liput edullisemmin ennakkoon

* Ennakkolipun ostajana saat alennusta -3€ kun ostat sen viimeistään 29.9.2016. Alennus koskee aikuisten, lasten, eläkeläisten ja opiskelijoiden lippuja sekä monipäivälippua.

Ruoka, viini ja olut

30.09

02.10
2016
lauantaina
klo 11:30

Maija Silvennoinen: Lihapadasta

perjantaina
klo 11:30

Kari Aihinen: Kaappaus Keittiössä-ohjelman parhaat

Sosiaalinen media

Seuraa mitä tapahtuu