ohjelmakansi1920x470

Turun Ruoka- ja Viinimessut

Ruoka- ja Viinimessut järjestetään 6.–8.10.2017. Tapahtuma ärjestetään vuosittain samaan aikaan Turun Kirjamessujen kanssa, ja molempiin tapahtumiin pääsee samalla messulipulla.

Turun Ruoka- ja Viinimessut tarjoaa nautintoja kaikille aisteille. Tapahtuman vetonauloja olivat vuonna 2016 mm. runsas lähiruokatarjonta ja uudistettu viinialue. Messuilla esittäytyneet yritykset tarjosivat runsaasti herkkuja ostettavaksi ja maisteltavaksi. Kiitellyissä kokkausnäytöksissä huippukokit antoivat vinkkejä yleisölle! Paikalla oli lukuisia viiniyrittäjää sekä upea olutpiha.

20161001-donna_7781

Kirja à la Carte – Book à la Carte

Turun Kirjamessut sekä Turun Ruoka- ja viinimessut perustivat vuonna 2016 uuden, yhteisen tunnustuspalkinnon nimeltään Kirja à la Carte – Book à la Carte. Palkinnossa yhdistyvät molempien messutapahtumien ydinalueet, kirja ja ruoka: sillä palkitaan kirjailija, jolta on vuotuisten messujen väliaikana ilmestynyt fiktiivinen teos, joka palkintoraadin mielestä parhaiten käsittelee ruokateemaa.

Ensimmäinen Kirja à la Carte -palkinto luovutettiin 10.2016, ja sen sai jo vuosia ruokaisten dekkarien ystäviä hemmotellut Donna Leon (Otava). Vuoden 2017 palkinnon saajan etsintä käynnistyi jo viime vuonna, sillä palkittavan kirjaa pitää olla ilmestynyt 3.10.2016 – 1.9.2017 välisenä aikana. Ehdokkaita voivat ilmoittaa kisaan myös kustantajat lähettämällä palkintoraadille uutuusteoksiaan, joiden arvelevat täyttävän palkinnon kriteerit. Lajityypiltään teos voi olla romaani, novellikokoelma, lasten- tai nuortenkirja, runo- tai aforismikokoelma tai vaikkapa näytelmä. Se voi olla kotimainen teos tai käännöskirja. Määräaikaan 1.9.2017 mennessä ehdolle saaduista ja saatetuista kirjoista esilukijat valitsevat finaaliin 3-6 kirjaa, joista palkintoraati valitsee voittajan.

Palkintoraatiin kuuluvat mm. tietokirjailija ja ruokatoimittaja Markku Haapio (pj), kirjamessujen ohjelmapäällikkö Tommi Kinnunen, Turun Messukeskuksen toimitusjohtaja Hannele Wolf-Mannila ja kirjamessujen päätoimikunnan puheenjohtaja Reetta Kettunen. Sihteerinä toimii molempien messujen projektipäällikkö Päivi Järvelä. Yhteydenotot: leena.uutela@turunmessukeskus.fi

 

 Turun Ruoka- ja Viinimessut yhdessä Turun Kirjamessujen kanssa ylsi vuoden 2017 Evento Awards -kilpailun finaaliin. Tapahtumatuotannon huippujen joukkoon tapahtuman arvioi kansainvälinen raati.


evento logo

#turunruokamessut #eatmyturku #turunmessukeskus

 

 

Liput ja aukioloajat

Aukioloajat
  • Pe 10-18
  • La 10-18
  • Su 10-17

Pääsyliput

  • Aikuinen 16€ *
  • Lapsi (7-15 v.) 5€ *
  • Perhe (kaksi aikuista ja lapset 7-15 v.) 34€
  • Eläkeläinen 13€ *
  • Opiskelija 13€ *
  • Monipäivälippu 20€ *
  • Ryhmä 10€/hlö (minimikoko 10 henkilöä)
Osta liput edullisemmin ennakkoon

* Ennakkolipun ostajana saat alennusta -3€ kun ostat sen viimeistään 5.10.2017. Alennus koskee aikuisten, lasten, eläkeläisten ja opiskelijoiden lippuja sekä monipäivälippua.

Ruoka, viini ja olut v. 2016

06.10

08.10
2017

Sosiaalinen media

Seuraa mitä tapahtuu